Asa cum noua, adultilor, ne place sa primim un masaj, si pe bebelusi ii relaxeaza aceasta activitate. Descopera aici beneficiile masajului pentru copilasul tau si tehnici pentru o experienta cat mai folositoare.
Unde se simte bebelusul tau cel mai bine? In bratele tale. Acolo, se simte ferit de orice pericole. Atingerea parintilor este extrem de importanta pentru dezvoltarea micutului, atat la nivel psihic, cat si fizic. Contactul fizic dintre parinti si copil este si un mod de a comunica, fara cuvinte.
De aceea, masajul este folosit ca o tehnica pentru a calma bebelusul, atunci cand plange sau cand este stresat. De asemenea, aceasta actiune il ajuta pe nou-nascut sa doarma mai bine, ii alina durerile si chiar ii creste sistemul imunitar.
Alt beneficiu subliniat de medicii pediatri este ca masajul stimuleaza hormonii de crestere. Potrivit unui studiu realizat de Scoala de Medicina a Universitatii din Miami, un nou-nascut prematur, care primeste trei masaje de cate 15 minute pe zi, in mai putin de o saptamana, va creste in greutate.
Atingerea bebelusilor ii ajuta sa se dezvolte. Intinderea pielii stimuleaza nervii, astfel incat circulatia sangelui este mai bine pusa in miscare. Procesele corpului se echilibreaza; de exemplu, respiratia devine mai ritmata.
Cum ii facem masaj bebelusului
Pentru a-i oferi copilului tau o experienta cat mai placuta, asigura-te ca te afli intr-un mediu linistit si usor calduros. Pune bebelusul pe un prosop moale sau pe o patura, cu o perna sub capul sau. Masajul ar trebui sa dureze in jur de 10-15 minute.
Ai grija ca micutul sa fie relaxat, inainte sa incepi masajul. Daca este agitat, risti sa il superi si mai tare.
Cu un ulei de bebelus, incepi sa ii freci manutele si piciorusele, cu miscari blande, de rotatie. Apasa-l delicat cu degetele pentru a-i intinde pielea. Pe burtica, maseaza-l cu miscari circulare. In cazul gatului, sustine-i capul copilasului cu o mana, iar cu cealalta foloseste doua degete, in miscari circulare.
sursa foto: FreeDigitalPhotos.net