Mamele ajută Mamele prin proiectul MaM

Cine le poate înţelege mai bine pe mamele la început de drum sau după naștere dacă nu chiar mamele care au trecut prin această experiență? Cine le poate înțelege temerile, frământările, grijile şi neajunsurile legate de ele sau de creșterea bebelușului, dacă nu chiar mamele care au trecut prin aceste zbuciumuri?

Cunoscând acest lucru, un grup de mame a decis să întindă o mână de ajutor altor mame și copiilor lor. Aşa a luat naştere proiectul „MaM – Mamele ajută Mamele”, inițiat de Asociația Sănătate pentru Viaţă, Platforma She is Mom, DGASPC Sector 1 și alți partenerii care susțin proiectul prin donațiile lor.

Proiectul se derulează pe trei direcții:

  • Centrul MaM-Mamele ajuta Mamele, din Strada Barbu Delavrancea 18, unde există două spații dedicate: unul în care se pot primi/face donații către mame, iar altul amenajat pentru întâlniri educaționale/netoworking/socializare -„MaM HuB”, cu profesioniști voluntari, în fiecare vineri, între orele 10:00-12:30.
  • Programul de educație online desfășurat pe pagina de Facebook „MaM – Mamele ajută Mamele”, care se adreseaza gravidelor și mamelor cu bebeluși sau copii mici și care cuprinde întâlniri susținute în fiecare miercuri, între orele 10:00-11:00. Pe lângă informațiile valoroase pe care le află participând la întâlnirile online, mămicile care completează formularele de înscriere beneficiază de un pachet cu lucruri în perfectă stare pentru bebeluș sau copilul mic (în vârstă de cel mult 3 ani).
  • Pachetul Nou-Născutului”, pe care organizatorii proiectului MaM doresc să-l ofere mamelor cazuri sociale dintr-o maternitate de stat din Sectorul 1. Proiectul este în prezent în etapa de implementare.

Ca ințiatori ai programului, ne dorim foarte mult accesul la o educație corectă legată de beneficiile nașterii naturale, alăptatului, creșterii bebelușului, dezvoltării personale a mamelor și ajutor în găsirea unui job. Le așteptăm cu tot dragul pe toate mămicile și gravidele care vor să aducă un plus de valoare pentru ele, bebelușii și familiile lor.

Vania Limban, „Moașa” Proiectului MaM

Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s