Mai mult decat un joc educativ: Jocul Pacii Mondiale

Mai mult decat un joc educativ: Jocul Pacii Mondiale

Daca ai de rezolvat o problema atat de complexa ca pacea mondiala, ce faci? Raspunsul este extrem de simplu: ii rogi pe copii sa se ocupe de asta. Cam asta este premisa de la care a pornit educatorul John Hunter cand a creat Jocul Pacii Mondiale, un joc educativ, care le pune copiilor la incercare creativitatea, gandirea critica si chiar si empatia. Acum, John Hunter vine in Romania, pentru a impartasi cu noi secretele jocului sau.

„Jocul Pacii Mondiale (The World Peace Game) este despre a invata sa traiesti si sa lucrezi confortabil in necunoscut”, a spus John Hunter.

Cum creezi mai mult decat un joc educativ

In 1978, intr-o scoala urbana din SUA, educatorul inventa o noua metoda de predare. In loc sa tina prelegeri sau sa ii oblige pe copii sa citeasca niste carti lungi si greoaie, John Hunter a ales sa ii provoace sa invete practic si interactiv, printr-un joc educativ. Pe un placaj de 1,5/2 m, a pus toate problemele lumii si i-a lasat pe copii sa isi dea seama cum sa le rezolve, intr-o simulare politica, economica si sociala. Scopul jocului era suficient de complex, incat sa le antreneze copiilor creativitatea, gandirea critica, empatia, abilitatile de colaborare si de comunicare.

Jocul continua si astazi, dar a evoluat, avand acum 4 niveluri de probleme, de la spatiul cosmic, pana la nivelul subacvatic.Exista 4 tari pe toata tabla. Copiii inventeaza numele tarilor – unele sunt bogate, altele sarace. Au diferite bunuri comerciale si militare. Fiecare tara are un cabinet. Exista un prim-ministru, un secretar de stat, un ministru al apararii si un CFO sau comandant executiv. Exista o Banca Mondiala, comercianti de armament si Natiunile Unite”, povesteste John Hunter. Copiii au de rezolvat 50 de probleme interconectate, iar pentru a castiga este nevoie sa ajunga la prosperitate mondiala, cu cat mai putina violenta.

Iata aici intreaga prezentare a lui John Hunter, despre Jocul Pacii Mondiale. Iar mai jos, iti spunem cum il poti cunoaste pe educator, cand ajunge in Romania.

John Hunter aduce Jocul Pacii Mondiale in Romania

Scoala Internationala Verita il aduce in Romania pe John Hunter, creatorul The World Peace Game.

Aflat in turneu european, Hunter va vorbi intr-o conferinta pentru parinti, cadre didactice si psihologi, pe 26 septembrie la Hotelul Sheraton, de la ora 17.00 apoi va juca, timp de 5 zile, The World Peace Game cu elevii Scolii Internationale Verita, in cadrul unui Masterclass la care vor asista 30 de profesori din toata lumea, viitori facilitatori ai jocului.

Costul unui bilet la conferinta din 26 septembrie este de 99,99 Lei. Biletele pentru participarea la conferinta pot fi achizitionate de pe pagina evenimentului https://verita.heme.ro/john-hunter–the-world-peace-game/comanda/.

Accesul la conferinta este deschis publicului larg (parinti, educatori, psihologi, persoanele interesate de educatia si dezvoltarea copiilor).

Cum a evoluat Jocul Pacii Mondiale astazi

Accesul la Masterclass este permis exclusiv persoanelor care pot face dovada implicarii in educatie si dezvoltarea copiilor (educatori si profesionisti din educatie si dezvoltare personala a copiilor).

Biletele pentru Masterclassul ce urmeaza sa se desfasoare intre 27 septembrie si 1 octombrie SUNT EPUIZATE.

Despre John Hunter

John Hunter, un mare sustinator al pacii cunoscut in intreaga lume, este expert in teoria inteligentelor multiple si initiatorul Jocului Pacii Mondiale.

Premisa de la care a pornit Hunter cu acest joc, a fost cea de a cere scuze copiilor pentru felul dezastruos in care adultii lasa lumea in urma lor si de a ii ajuta pe acestia sa inteleaga ca ei, copiii, pot sa aduca o schimbare majora pozitiva.

Metoda de predare a lui John Hunter, care este si tata, dar si profesor, consta in predarea unor experiente si nu teorii. Prin experientele oferite, copiii isi dezvolta inteligenta emotionala, adaptabilitatea si capacitatea de rezolvare a problemelor reale, aspecte pozitive pe care dorim sa le cultivam cat mai devreme posibil. Pe langa dezvoltarea gandirii, elevii invata solutionarea de probleme, lucrul in echipa si isi cresc increderea de sine.

Prin jocul sau, John Hunter a fost consultat cu echipa lui de copii de catre Casa Alba si Pentagon, asupra felului in care acestia vad posibilitatea rezolvarii unor probleme mondiale de mediu, crize sociale si politice.

Copiii de clasa a 4-a s-au intalnit cu lideri de la Pentagon, pentru a le vorbi despre pace.

Fiecare joc pe care-l jucam e diferit. Unele jocuri implica mai multe probleme sociale, unele mai mult probleme economice. Unele jocuri sunt mai mult despre razboi. Dar nu incerc sa-i privez de opțiunea reala de-a face greseli. Le permit sa mearga acolo si, prin proprie experienta sa invete intr-un mod nesangeros cum sa nu faca ce considera ca e un lucru rau. Si descopera ce e drept in felul lor, cu forțe proprii. Si astfel, in acest joc, am invatat atat de mult din el, dar as spune ca si numai daca ar ramane cu capacitatea de-a gandi critic sau de-a gandi creativ din acest joc si ar fi un castig pentru lume, ar putea sa ne salveze pe toti”, a explicat el.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s