Lucruri care pun in pericol sanatatea copilului la gradi si la scoala

Lucruri care pun in pericol sanatatea copilului la gradi si la scoala

La Suna Bine cu Ruxandra, am avut-o ca invitata pe Raluca Chisu, manager Kinetobebe, venita sa ne ofere cateva recomandari „asa da” / „asa nu”, pentru sanatatea copilului la gradi si la scoala. Am vorbit despre cum arata sala de gradinita ideala, despre postura in banca, despre pauzele scolarilor si despre probleme cognitive care le pot crea dificultati copiilor. Daca ai ratat emisiunea, asculta podcastul aici.

Copiii sanatosi sunt cei care stiu sa se adapteze, stiu sa comunice, sunt veseli, sunt empatici. Lucrurile acestea vin din joaca, in primul rand”, a tinut sa precizeze Raluca Chisu.

Ea a inceput emisiunea prin a le spune parintilor ce achizitii ar trebui sa aiba micutii de 3 ani, varsta la care cei mai multi isi fac intrarea in colectivitate. Astfel, am aflat ca un copil de gradinita ar trebui deja sa stie sa se joace, sa interactioneze, sa sara, sa se catere, sa mearga corect si sa lege cuvintele in propozitii prin conexiuni logice.

Pe aceeasi nota, pentru Raluca Chisu, gradinita ideala, care asigura cel mai bine dezvoltarea armonioasa si sanatatea copilului este una care ii asigura prichindelului spatiu pentru miscare, fie ca vorbim de o curte mare sau un covor confortabil in sala de clasa, numai bun pentru rostogoliri.

Apoi, ea a mai mentionat ca unul dintre lucrurile cele mai daunatoare pentru prescolari si scolari este lipsa de miscare. Raluca i-a incurajat atat pe parinti cat si pe educatori si invatatori sa ii lase pe copii cat mai mult afara, fie ca vorbim de pauzele dintre ore sau de timpul petrecut dupa gradi sau scoala.

Asculta podcastul de mai jos si afla de la specialistii Kinetobebe – Adina Dumitrescu, psiholog, si Iulian Nicolae, kinetoterapeut – cum rezolvam problemele cognitive si motorii ale copiilor de gradinita sau ale scolarilor.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s