Littleimpro merge la ,,Scoala de fete’, proiect de interventie culturala si educatie non-formala

Incepand cu data de 1 iunie 2020, Asociatia Littleimpro va incepe atelierele din cadrul programului „Scoala de fete”, un proiect de interventie culturala si educatie non-formala ce se adreseaza unui numar de 75 de preadolescente si adolescente provenind din medii defavorizate din municipiul Ploiesti (centrele de zi Cristina si Alexandra si centrele de tip familial Aricesti-Rahtivani) expuse abandonului scolar, discriminarii de gen, cu nivel redus de educatie sau cu analfabetism functional, lipsite de sprijinul familiilor naturale, fara posibilitati materiale, fara perspective de continuare a educatiei in sistem formal si care au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea abilitatilor de viata independenta.

Pornind de la povesti si experiente personale, prin tehnica fictionalizarii si a teatrului de improvizatie, pe parcursul a 10 ateliere desfasurate intre 1 iunie-15 august 2020, participantele vor invata cum sa gestioneze esecul si teama de a gresi prin intermediul jocului. Una dintre regulile esentiale ale tehnicii de improvizatie este demontarea ideii de greseala, prin daramarea barierelor si plasarea ei in sfera banalului. Astfel, in cadrul atelierelor se creeaza un cadru sigur in care nu exista judecata, critica sau blamare.

Teatrul de improvizatie este esential pentru imbunatatirea apartenentei la grup intarind ideea ca nimeni nu este singur. ,,Scoala de fete” este un proiect de interventie culturala si educatie non-formala derulat de Asociatia Littleimpro in parteneriat cu Organizatia Umanitara CONCORDIA si finantat prin programul ,,In stare de bine ”, sustinut de Kaufland Romania si implementat de ,,Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile” #instaredebine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc #scoaladefete #organizatiaumanitaraconcordia #interventieculturala #educatienonformala www.instaredebine.ro.

Despre beneficiarul de finantare in anul 2014, Carmen Lopazan si Claudiu Maier au pus bazele proiectului ,,Littleimpro’’, prima trupa de teatru de improvizatie pentru copii din Romania. Avand sloganul „teatru de improvizatie pentru copii…si mici, si mari”, Littleimpro ii provoaca pe tinerii spectatori sa creeze propriile scene, folosindu-si creativitatea si descoperindu-si curajul. Fiecare spectacol este construit in totalitate pe baza ideilor copiilor, pornind de la povesti rastalmacite pana la cantece inventate pe loc. La spectacolele si atelierele Littleimpro, copiii sunt incurajati sa vorbeasca in public, sa fie creativi si sa-si foloseasca imaginatia intr-un mediu sigur si prietenos, care ii ajuta sa lege aceasta experienta de emotii pozitive si dezinhibante. In 2017, proiectul Littleimpro a fost nominalizat la categoria ,,Liderii anului 2017 in proiecte culturale” in cadrul Galei Itsy Bitsy 2018 – Lideri pentru Liderasi.

Incepand cu 2015, pe langa spectacolele de teatru de improvizatie desfasurate la Muzeul taranului Roman, Teatrul Godot si Arcub, Littleimpro a inceput sa organizeze ateliere educationale in cadrul scolilor de stat si private din Romania.

In urma proiectelor derulate si al impactului pozitiv al acestora, in octombrie 2019 echipa Littleimpro infiinteaza organizatia non-profit Asociatia Littleimpro, avand ca misiune: educatie non-formala, integrarea artei intr-un context educational care sa stimuleze creativitatea si inventivitatea, dezvoltarea abilitatilor artistice, reducerea anxietatii sociale, o mai buna comunicare verbala si non-verbala, acceptarea mai usoara a schimbarilor din jur si a ideilor si opiniilor diferite, ceea ce duce la dezvoltarea gandirii critice a individului si la imbunatatirea flexibilitatii personale si cresterea acceptarii si tolerantei fata de cei din jur. Pentru mai multe detalii, accesati https://littleimpro.ro/.

Despre programul „In stare de bine”

Programul in stare de bine este un program de finantare ce ofera anual granturi nerambursabile in valoare totala de 1 milion de euro organizatiilor neguvernamentale din Romania. Programul este sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Obiectivul programului este cresterea calitatii vietii locuitorilor din comunitatile rurale si urbane, prin sprijinirea initiativelor care au un impact pozitiv in domeniile cultura, sport sau viaţa sanatoasa şi care se adreseaza cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informatii, accesati www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland Romania

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine in 7 tari si o retea de 126 de magazine in Romania. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei consta in ideea ca lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecaruia, de aceea, in 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferenta”, sub umbrela careia sunt comunicate toate actiunile de responsabilitate sociala. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmaresc implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari.

Despre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, la initiativa Comisiei Europene. FDSC promoveaza o societate civila puternica si
sustenabila, care contribuie la apararea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societatii civile, mobilizarea de resurse, incurajarea unui mediu favorabil si intarirea cooperarii cu celelalte sectoare. Pentru
mai multe informatii, accesati www.fdsc.ro.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s