O supravietuitoare a Holocaustului lanseaza povestea copilariei ei, in cartea „Bunica-fetita si povestea ei”, aparuta la editura Curtea Veche.
Vineri, 19 decembrie, de la ora 12:30, la Libraria Bastilia, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Viesel” lanseaza cartea de poezii pentru copii „Bunica-fetita si povestea ei”.
Versurile spun povestea autoarei, Suzana Raweh, a carei copilarie a fost marcata de experienta traita in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand a fost deportata impreuna cu familia in lagarele din Transnistria.
„Ar fi fost cu totul altfel ca aceasta carte sa inceapa cu << A fost odata ca niciodata… >>”, sa fi citit o poveste frumoasa si cu final fericit… Doar ca ce s-a intamplat cu mai bine de 70 de ani nu a fost o poveste, ci a fost tragedia traita de oameni – copii, tineri, adulti si batrani deopotriva. Oameni ca tine si ca mine, ca noi toti. <<Bunica-fetita si povestea ei >> s-a nascut din speranta ca o astfel de istorie nu se va mai repeta nicicand, niciunde!” este de parere coordonatorul proiectului editorial, Elisabeth Ungureanu.
Ilustratiile care insotesc versurile apartin fiicei autoarei, Dafna Schoenwald, si impartasesc, deopotriva, povestea fetitei, Suzana Raweh.
In cadrul evenimentului de lansare, cei mici vor putea viziona o piesa de teatru cu umbre si papusi, adaptare a povestii.
„Bunica-fetita si povestea ei” este prima carte lansata in Romania, din literatura pentru copii, in care este abordat un subiect sensibil, precum Holocaustul.
Intrarea este libera, iar cei care doresc sa participe pot trimite pana miercuri, 17 decembrie, un e-mail pe adresa rpopa@inshr-ew.ro.