La ce sa ai grija pentru a evita toxiinfectiile alimentare

Observam ca toxiinfectiile alimentare au loc mai in sezonul cald. De aceea, este bine sa cunosti situatiile in care te poti trezi cu o astfel de afectiune. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem la ce sa acorzi o atentie speciala in sezonul calduros.

Dupa cum ne spune si dr. Ruxandra Constantina, toxiinfectiile alimentare sunt afectiuni provocate de un aliment alterat sau contaminat cu un microorganism patogen.

Alimentele stricate sau nepregatite corespunzator pot contine:

  • bacterii (precum: e. coli, salmonella sau stafilococ);
  • virusuri (precum: virusul hepatitic, rotavirusul);
  • paraziti (precum: giardia si toxoplasma).

Toxiinfectiile alimentare pot fi declansate de: fructe si legume nespalate, alimente insuficient preparate termic (oua, carne, peste, maioneza, prajituri cu creme) si chiar si apa.

Pe langa spalarea, curatarea si prepararea corecta a alimentelor, este recomandat sa acorzi si o atentie deosebita conditiilor de depozitare si de transport a produselor.

Mai multe despre cum sa te feresti de toxiinfectii iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

[Descopera si Solutii pentru a scapa de o toxiinfectie alimentara]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s