Inca de cand sunt foarte mici, copilasii incep sa cunoasca lumea prin intermediul jocului. Iata cateva idei de jocuri pentru juniori si cum pot acestea sa ajute la dezvoltarea micutului tau.
Am aflat cum joaca este o modalitate foarte buna de a-i invata pe copii lucruri noi, de a depasi anxietatile si de a cladi o relatie stransa intre parinte si copil.
Hai sa aflam si cum poate jocul sa ii ajute pe bebelusi!
OBIECTELE CANTA (pentru copiii intre 6-12 luni)
Scop: Copilul invata despre proprietatile obiectelor prin simturi: auz, pipait, vaz.
Materiale necesare: castronele din plastic, obiecte din lemn, linguri de inox sau lemn, capace de la tigai.
Desfasurare: Copilul va “testa” diversele obiecte lovindu-le intre ele, bate cu lingura in castronele, pune capacele pe celelate obiecte, le loveste cu manuta sau le pipaie.
FAC SI EU CA TINE (pentru copiii intre 3-8 luni)
Scop : Copilul isi va cunoaste propriile posibilitati, va interactiona cu cei din jur, se va bucura de sunetele si gesturile proprii.
Desfasurare: Copiilor le place foarte mult sa tipe, sa chiuie, sa gangureasca, sa-si priveasca manutele sau diversele parti ale corpului. Noi nu trebuie decat sa-i imitam: tipa el, tipam si noi, gangureste-gangurim, se uita la manuta, ne uitam si noi, ne putem stramba si el ne va imita, astfel inversandu-se rolurile.
ZORNAITOAREA (pentru copiii intre 3 -12 luni)
Scop : Se imbunatateste coordonarea ochi-mana, sunt invatate notiunile de gol-plin, auzul se dezvolta.
Materiale: o sticla de plastic mica, pitricele sau boabe de fasole.
Desfasurare: Umpleti sticla cu pietricele sau boabe, apoi inchideti bine dopul. Dati-i sticla copilului sa o miste, sa scoata diverse zgomote, folosinti-o chiar ca instrument muzical, in timp ce cantati impreuna.