Jocul de Luni: Jocuri pentru inteligenta spatiala

Jocul de Luni: Jocuri pentru inteligenta spatiala

Pentru a-i ajuta pe cei mici sa invete cum sa se orienteze in spatiu, cum sa citeasca o harta si cum sa isi dezvolte atentia la detalii, este nevoie sa le exersam inteligenta spatiala. La Happy Music cu Ruxandra si Marius, Adriana Mitu, parenting trainer, ne-a oferit cateva exemple de jocuri si activitati care sa le dezvolte picilor si aceasta latura.

Inteligenta spatiala presupune o buna orientare in spatiu. Copiii care isi dezvolta bine acest tip de inteligenta se orienteaza usor in spatiu si pot citi cu usurinta hartile. Au abilitati bune de schematizare, deseneaza sau picteaza frumos. Mai tarziu, au inclinatii spre arhitectura, constructii, ori desen.

Jocurile prezentate in rubrica Jocul de Luni (in podcastul de mai jos) il vor ajuta pe copil sa:

Jocuri si activitati pentru inteligenta spatiala:

  • Desen, pictura. Aceste activitati il vor ajuta sa lucreze cu spaciul si perspectiva, mai tarziu.
  • Uneste punctele pentru a forma o imagine. Puteti tipari fise cu astfel de activitati.
  • Jocul Lego sau alte jocuri cu forme geometrice. La fel ca la inteligenta logico-matematica, este esential sa-ti sprijini copilul sa-si stabileasca notiunile de marime, adancime, sus/jos.
  • Puzzle-uri.
  • Labirinturi, in care copilul incearca sa ajunga dintr-un punct in altul. Acest tip de joc ajuta foarte mult la dezvoltarea cognitiva a copilului, la dezvoltarea capacitatii de atentie si a concentrarii.
  • Jocuri de tipul gaseste diferentele.
  • Jocuri de imaginatie si vizualizare. Seara, inainte de culcare, inchide ochii si povesteste ceea ce vezi. Acest joc ajuta si la conectarea celor doua emisfere: dreapta (vizualizarea) cu stanga (verbalizarea).

Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s