Nu doar adultii au griji, ci si copiii. Prichindelul tau poate se streseaza la scoala sau din cauza temelor sau pentru ca i-a luat alt copil jucaria preferata. Iar lista poate continua. De aceea, din cand in cand, este bine sa iti ajuti micutul sa invete sa se relaxeze. Noi am aflat doua jocuri de relaxare, de la Adriana Mitu, parenting trainer. Descopera-le si tu aici.
Cum relaxarea aduce cu sine si o stare de bine, conteaza foarte mult sa gasim metode prin care sa ne destindem. Adesea, cele mai bune cai sunt cele care ne fac sa zambim si sa radem, cum ar fi jocurile. Propunerile noastre de jocuri de relaxare il vor ajuta pe copilul tau sa:
- se conecteze cu intreg corpul sau;
- se relaxeze;
- exploreze diferite moduri de a rade.
Jocuri de relaxare
Omul de zapada
Invita-l pe copil sa faceti impreuna un joc de relaxare. Va veti imagina ca sunteti oameni de zapada. Incepeti prin a incorda picioarele, va imaginati ca sunt tari si inghetate, exact ca un om de zapada. Apoi trunchiul, bratele si capul. Tot corpul vostru este incordat.
Mai apoi, rasare soarele si incepeti sa va topiti usor-usor. Mai intai, capul devine din ce in ce mai moale, apoi bratele, trunchiul, picioarele. Si, in curand, va transformati intr-o balta, pe podea sau pe canapea.
Este un joc foarte amuzant, dar care il ajuta pe copil sa invete ce sunt atat incordarea, cat si relaxarea, si sa descopere cum sa lucreze cu corpul sau pentru a se relaxa.
Rasul terapeutic
Rasul este unul dintre mecanismele de eliberare emotionala si este extrem de terapeutic. Mai mult, rasul este contagios. Asadar, un joc in care sa radem cu pofta contribuie la starea noastra de bine. Incepeti prin a chicoti, apoi radeti usor si apoi radeti cu pofta. Mai apoi, puteti sa testati diferite moduri de a rade: rasul de Mos Craciun, rasul de vrajitoare, rasul de soricel si asa mai departe.