Jocul cu mingea la bebelusi, pe etape de varsta

Jocul cu mingea la bebelusi, pe etape de varsta

iPentru un pui de om, mingea este un alt instrument care il ajuta sa isi dezvolte anumite abilitati si sa invete, oricat de banala ar parea jucaria. La Parinti de Pici, iti spunem cum evolueaza jocul cu mingea la bebelusi si cum poate aceasta jucarie sa stimuleze dezvoltarea copilului.

Incantarea unui prichindel atunci cand vede o minge rostogolindu-se pe podea, in fata sa, e o dovada clara ca nu are nevoie de cine stie ce jucarii costisitoare ca sa se distreze”, ne spune Georgiana, mama de pici.

La 6 luni, bebelusul va studia cu atentie mingile pe care i le ofera parintii, mai ales daca au texturi si marimi diferite.

La 1 an, micutul deja descopera jocul cu mingea, astfel incat te vei putea distra cu micutul tau, impingand obiectul de la unul la altul. Tot la aceasta varsta, prichindelul va incepe sa arunce cu mingea, insa fara o tinta precisa.

Pe la 1 an si jumatate, copilul va putea sa iti arunce mingea cu ceva forta si precizie, sa alerge dupa ea si sa o prinda. Tot acum va incepe sa recunoasca si sa arate mingile pe care le vede in jurul sau: in carti, la magazin, in parc, la alti copii.

Spre 2 ani jocul cu mingea se modifica putin, in sensul in care prichindelul tau incepe sa suteze si chiar sa dribleze mingea cu picioarele.

Iar la 3 ani, multi copii sunt in stare sa prinda in brate o minge aruncata spre ei si chiar sa loveasca cu mingea la tinta.

[Vezi si: Jocurile Copilariei cu mingea]

Despre ce jocuri poti improviza cu cateva mingi colorate iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s