IQ-ul, influentat de dieta mamei in timpul sarcinii

Femeile care nu au o alimentatie echilibrata in timpul sarcinii risca sa aiba copii cu un IQ mai mic decat media si cu probleme de comportament, spun oamenii de stiinta.

[imagethumb=”1211″ class=”imageLeft”] Un studiu recent arata ca privarea de nutrienti vitali si calorii in prima jumatate a sarcinii influenteaza in mod negativ dezvoltarea creierului fetusului, relateaza Daily Mail, citat de Ziare.com.

Desi cercetarea s-a realizat pe animale, cercetatorii sunt convinsi ca aceste concluzii se aplica si in cazul oamenilor.

Alimentatia din timpul sarcinei a viitorei mame, mai precis carentele alimentare, pot marca dezvoltarea sanatoasa a bebelusului, fiind foarte probabil ca IQ-ul sau sa fie mai mic si sa se confrunte cu probleme de comportament, declara autorul studiului, Dr. Thomas McDonald.

Aceste concluzii nu sunt valabile doar in cazul dietelor stricte, severe, ci chiar a celor tinute de majoritatea femeilor, fara prea mari restrictii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s