Ioana Ginghina aduce in Romania un concept international de top: Brave Kids

Ioana Ginghina aduce in Romania un concept international de top: Brave Kids

BRAVE KIDS este un proiect complex, unic, ce promoveaza diversitatea culturala si artistica, avand ca misiune principala conectarea mai multor grupuri de copii si tineri talentati, de la organizatii si fundatii din intreaga lume. In perioada 16-26 august, in Bucuresti, copii talentati din intreaga lume se vor intalni sa lucreze impreuna, schimband experientele lor artistice si cor pregati, la final, un spectacol.

Ioana Ginghina, actrita a Teatrului Tandarica si initiator al proiectului Mini Art Show, si-a asumat acest proiect pilot, unic in Romania.  „De cand am descoperit proiectul Brave Kids in 2016 mi-am dorit foarte mult sa-l pot aduce si in Romania. Am vazut cu ochii mei ce schimbari poate aduce in copiii si familiile care participa in proiect. Brave Kids este un proiect care incurajeaza copiii, le ofera libertatea de a fi profesori, lideri. Workshopurile merg pe ideea de kids teach kids si practica. Adultii doar coordoneaza ideile pe care copiii le propun pentru un spectacol”, spune ea.

Desfasurarea programului Brave Kids in Romania

In ultimele 2 saptamani ale lui august, 34 de copii din Moldova, Polonia, Iran, Bulgaria si Romania vor crea un spectacol intercultural.

„Brave Kids este un proiect complex ce promoveaza diversitatea culturala si artistica, dedicat fetelor si baietilor de diferite nationalitati. Brave Kids are ca misiune principala conectarea mai multor grupuri de copii si tineri talentati, de la organizatii si fundatii din intreaga lume. In general, copiii provin din medii defavorizate si fac din activitatile artistice un mod de a-si depasi situatia dificila pe care o traiesc”, spune actrita Ioana Ginghina, initiatoarea acestui proiect.

Timp de 10 zile copiii, alaturi de trainerii artistici, vor avea parte de workshopuri la Scoala Gimnaziala Romano-Finlandeza. Vor participa 5 grupe de copii din Moldova, Polonia, Iran, Bulgaria si Romania. Toti cei implicati vor lua parte la workshop-uri de tip Kids teach Kids, asistati de un instructor artistic din Polonia si un instructor de la MiniArtShow. Copiii familiilor gazda vor beneficia de workshop-uri asistate de liderii grupurilor din strainatate. Pe 25 august, la ora 18:30 proiectul se finalizează cu un spectacol grandios în aer liber,în parcul Alexandru Ioan Cuza, (intrarea cu Globul pamantesc).

Sursa foto: Snapyourmoment
Despre Brave Kids

Proiectul educational BRAVE KIDS implica, in principal, copiii care provin din medii defavorizate (minoritati, orfani, refugiati) si fac din activitatile artistice un mod de a-si depasi situatia dificila pe care o traiesc. Acest proiect s-a lansat in 2009 avand un numar de 20 de participanti, iar la ultima sa editie din 2017, BRAVE KIDS a reunit 136 de tineri artisti din 16 tari diferite

In cifre, BRAVE KIDS a ajuns pana acum pe 5 CONTINENTE, in 10 ORASE. Din 2009 si pana acum, au participat mai mult de 1000 de copii in proiectul Brave Kids. In Romania proiectul se desfasoara in premiera.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s