Guvernul ar putea renunta la forma actuala a indemnizatiei pentru cresterea copilului, luandu-se in calcul revenirea la acordarea unei sume fixe.
Astfel, s-ar putea renunta la acordarea a 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni inaintea nasterii ca indemnizatie pentru cresterea copilului, existand discutii pentru revenirea la acordarea unei sume fixe, au declarat astazi pentru Mediafax surse din randul participantilor la discutiile de la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu.
Potrivit surselor citate, presedintele ar fi sugerat, in intalnirea cu liderii confederatiilor sindicale, ca indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea fi stabilita la o anumita suma fixa si sa nu mai reprezinte 85 la suta din venituri.
Masura ar fi luata in considerare de autoritati pentru ca s-ar fi ajuns la concluzia ca banii platiti in prezent pentru indemnizatia de crestere a copilului reprezinta o suma prea mare, in conditiile in care in perioada urmatoare ar trebui reduse cheltuielile bugetare.
Potrivit Legii 257 din 31 octombrie 2008, incepand din 1 ianuarie 2009, persoanele care in anul anterior nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale impozabile beneficiaza de o indemnizatie lunara de crestere a copilului in cuantum de 600 de lei sau, optional, in cuantum de 85 la suta din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei.