Proiectul „Ora de Educație Rutieră – OER VIA Creative”, la a treia ediție

7.000 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani din 35 de școli din București, Cristian (Brașov) și Ozun (Covasna) participă, anul acesta, la proiectul educațional de siguranță rutieră „Ora de Educație Rutieră – OER VIA Creative”.

Proiectul, lansat în 24 martie și ajuns anul acesta la a treia ediție, este realizat în parteneriat cu Asociația E.D.I.T. (Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului), are ca obiectiv educarea viitoarelor generații pentru un comportament responsabil în trafic.

Prin workshop-uri interactive de educație rutieră, copiii învață regulile esențiale pentru a deveni pietoni și viitori participanți la trafic responsabili. De asemenea, Poliția Română este prezentă pentru a oferi exemple practice, sfaturi utile și sesiuni de conștientizare privind pericolele din trafic.

Pentru a îmbina învățarea cu creativitatea, după fiecare sesiune de educație rutieră, organizatorii revin în școli pentru un concurs de postere. Elevii sunt încurajați să exprime vizual ceea ce au învățat despre siguranța rutieră, iar fiecare școală selectează un poster reprezentativ pentru Gala OER VIA Creative din luna iunie 2025, unde cele mai bune lucrări sunt premiate.

În toamnă, inițiativa va continua cu selecția Ambasadorilor VIA Creative, un grup de elevi care propun proiecte inovatoare pentru îmbunătățirea siguranței rutiere în comunitatea lor. Cel mai bun proiect va reprezenta România la competiția internațională organizată de TotalEnergies Foundation, consolidând astfel angajamentul organizației față de siguranța rutieră la nivel global.

Proiectul este realizat de TotalEnergies în parteneriat cu Asociația E.D.I.T. și cu sprijinul Ministerul Educației, Ministerul Transporturilor, Poliția Română, Departamentul pentru Situații de Urgență, precum și de parteneri din mediul academic și ONG-uri de profil.

Până în prezent, inițiativa a ajuns la peste 11.700 de elevi din România, iar ediția de anul acesta este cea mai amplă, fiind implicați 7.000 elevi din 35 de școli.

Mai multe detalii despre proiect se găsesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s