Executivul a decis, in sedinta de ieri, sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru legea educatiei, procedurile urmand sa fie demarate astazi.
Decizia de angajare a raspunderii pentru legea educatiei a fost anuntata oficial, la finalul sedintei, de catre premierul Emil Boc, care a precizat ca Executivul va promova forma legii adoptata de Camera Deputatilor, dar ca isi manifesta disponibilitatea de a analiza toate amendamentele depuse de catre parlamentari, anunta Mediafax.
Seful Guvernului a sustinut ca a apelat la „procedura taioasa” a angajarii raspunderii in conditiile in care proiectul legii educatiei este blocat in Parlament si orice tergiversare a adoptarii nu este benefica modernizarii sistemului educational.
Legea educatiei pe care Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului prevede, printre altele, invatamant obligatoriu de 10 clase si includerea clasei pregatitoare (de la 6 ani) in invatamantul primar.
De asemenea, potrivit legii, elevii vor fi evaluati pe toata durata pregatirii, la finalul clasei pregatitoare si la sfarsitul claselor a II-a, a IV-a, a VI-a, a IX-a si la bacalaureat, pentru a se vedea, in functie de varsta, cum au fost insusite anumite notiuni.