Am fost crescuti sa ne ferim, pe cat posibil, de grasimi. Oare sunt atat de rele pentru alimentatia noastra? Dr. Adriana Mihalas elucideaza acest mister.
In primul rand, exista mai multe tipuri de grasimi. Cele mai des intalnite in alimentatia oamenilor sunt cele saturate (slanina, lactate, mezeluri etc.). Ni se tot zice sa le ocolim, insa nu asa este bine sa procedam.
Atat in cazul adultilor, cat si in cazul copiilor, cu totii avem nevoie chiar si de aceste grasimi – „sunt esentiale pentru nutritia unui om sanatos”, ne spune Dr. Adriana Mihalas. Insa, bineinteles, totul trebuie facut cu masura, in cantitati mici.
Alte tipuri de grasimi sunt cele sanatoase – nesaturate si polinesaturate – ce contin nutrientii omega 6 (uleiul de floarea soarelui) si omega 3 (pestele, uleiul de in).
Afla aici mai multe despre cum este indicat sa organizezi mesele tale si ale micutului tau.
sursa foto: freedigitalphotos.net