Liderii in actiuni caritabile sunt cei care fac fapte bune fara sa astepte nimic in schimb, carora le pasa de ceilalti aflati in nevoi, care le dau speranta intr-o societate mai buna celor din jurul lor. Acestia sunt oamenii care, prin diverse metode, le ofera viitoarelor generatii sansa la o viata mai frumoasa. Itsy Bitsy premiaza oamenii care au avut generozitatea si energia de a se implica in comunitate si in sprijinul semenilor, in actiuni de voluntariat in 2018.
Cum de multe ori copiii sunt in centrul acestor actiuni, Itsy Bitsy FM ii felicita pe toti cei care fac lucruri marete pentru cei mai mici dintre noi. Iar nominalizatii sunt:
Ana Raluca Chisu
In anul 2009, Ana Raluca Chisu a infiintat Centrul de Recuperare Medicala KinetoBebe, primul centru privat de terapie exclusiv conceput pentru nevoile copiilor si ale bebelusilor. In acesti 10 ani, peste 5.000 de copii au facut primii pasi in Centrul KinetoBebe ajutati de cei mai buni specialisti: kinetoterapeuti, psihologi, logopezi si asistenti sociali.
Anul trecut, cei de la Asociatia KinetoBebe au lansat campania de constientizare Baby Loves Gym, pentru a trage un semnal de alarma asupra nevoii reale de miscare pe care o au copiii cu varste cuprinse intre 3 luni si 3 ani, pentru o dezvoltare sanatoasa.
Mihaela Nabar
Mihaela Nabar a preluat, la inceputul acestui an, conducerea Fundatiei World Vision Romania. Are un doctorat in Istoria economiei si Relatii economice internationale la Universitatea Babes-Bolyai, este absolventa de Master la Universitatea Marne-la-Valle, Paris (specializarea stiinte politice) si la Universitatea Babes-Bolyai (specializarea studii europene comparative).
World Vision este cea mai mare organizatie neguvernamentala care desfasoara programe in mediul rural si care lupta sa aduca nevoile celor mai vulnerabili copii pe agenda publica, militand pentru respectarea drepturilor acestora.
Printre cele mai importante proiecte demarate de World Vision, amintim „Paine si Maine” si „Vreau in clasa a 9-a”. Programul „Paine si Maine” ofera servicii de tip after-school in comunitatile cu risc crescut de saracie si vulnerabilitate (masa calda si 2 ore de activitati educative si ajutor la teme in fiecare zi). Proiectul se adreseaza elevilor de scoala primara (intre 6 si 11 ani) din sate cu grad mare de vulnerabilitate in judetele Dolj, Valcea si Vaslui.
Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu
In anul 2012, Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu au fondat Asociatia „Daruieste Viata”, care se dedica cu precadere identificarii de solutii care sa creasca sansele la viata ale bolnavilor de cancer din Romania. In 8 ani de activitate, Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu au reusit sa stranga din donatii si sponsorizari si sa investeasca in spitale din Romania, peste 6 milioane de euro.
Asociatia „Daruieste Viata” a construit primul laborator de diagnosticare in profunzime a cancerului limfatic, la Timisoara, si a dotat un laborator similar la Institutul Clinic Fundeni, a dotat cateva zeci de spitale cu echipamente medicale si a dus batalii cu Ministerul Sanatatii pentru finantarea diagnosticarii cancerului limfatic si pentru medicamentele oncologice si a renovat sectii de oncologie pediatrica si de adulti in Bucuresti, Timisoara si Brasov.
In anul 2015, Asociatia „Daruieste Viata” si-a asumat misiunea de a ridica primul spital de Oncologie si Radioterapie pentru copiii diagnosticati cu cancer din Romania. Este pentru prima data cand, in Romania, un ONG construieste un spital de la zero, exclusiv din donatii si sponsorizari, si se estimeaza ca spitalul sa fie complet echipat pana la finalul anului 2019.
Afla care sunt toti liderii anului 2018: Gala Itsy Bitsy 2019 – Lideri pentru Liderasi