Fundatia Estuar lanseaza Centrul educational pentru copiii isteti

Ce se intampla insa cand ai un copil cu un ritm prea alert fata de cei de varsta lui? Ce faci cand invatamantul de masa nu reprezinta o solutie pentru nevoile individuale ale copilului tau? Cum procedezi cand puiul tau are nevoie de atentie speciala? Cum te asiguri ca ii pui in valoare talentele, personalitatea individuala si creativitatea? Ce faci cand ai nevoie de ajutor profesionist in dificila „meserie” de parinte?

Fundatia Estuar a adunat o echipa de specialisti de elita pentru a veni cu raspunsuri si recomandari in sprijinul parintilor care au astfel de intrebari si cu o solutie la indemana celor din Bucuresti: Centrul educational pentru copiii isteti, situat in centrul orasului – Intrarea Docherilor, nr. 3, sector 2.

Pentru a afla despre activitatile centrului, vino joi, 8 octombrie, de la ora 11:00, la inaugurare.

Evenimentul de lansare va reuni corpul de specialisti psihologi, psihiatri, terapeuti ai centrului, impreuna cu presedintele Fundatiei Estuar, Dr. Cristian Andrei, reprezentanti ai autoritatilor locale, ai organizatiilor negurvenamentale dar, mai ales, parinti si copii.

Centrul educational nou creat isi propune sa vina in intampinarea parintilor ocupati, care isi doresc pentru copiii lor un program educational complex, complementar educatiei formale si un mediu in care siguranta, incurajarea exprimarii creative, confortul emotional si dezvoltarea armonioasa sunt primordiale.

Programele centrului le permit copiilor:

  • sa isi descopere propria identitate;
  • sa isi dezvolte o imagine de sine pozitiva;
  • sa devina independenti si responsabili;
  • sa isi dezvolte ascultarea, comunicarea si empatia;
  • sa invete cum sa treaca peste conflicte si sa formeze relatii pozitive.

De asemenea, centrul va oferi solutii pentru copiii diagnosticati cu probleme emotionale, comportamentale si de dezvoltare.

De pilda, cazul lui V., un copil cu semne de ADHD – este hiperactiv, te provoaca permanent, cere atentie. Parintii lui au avut mari probleme cu mersul lui in colectivitate, mai ales la gradinita.

”Am schimbat trei gradinite in acesti ani – am mers la stat, am mers la privat. Cum V. este un copil puternic, care cere atentie, simte cand cel din fata este mai slab de fire decat el si foloseste defectele celuilalt pentru a il sicana, experienta gradinitei a fost una foarte dificila. Educatorii nu reuseau sa se impuna in fata lui, nu reuseau sa faca fata energiei lui debordante. Asa a ajuns sa fie scos afara pe hol si mai apoi pedepsit si batut. Ni s-a spus sa il ducem la specialist si asta am facut, insa educatorii probabil asteptau ca asta sa reseteze copilul – bineinteles ca asta nu s-a intamplat. Terapia cu psihologul trebuia sa fie corelata cu ce se intampla la gradinita, insa cum acest lucru nu s-a intamplat, mersul la gradinita s-a transformat intr-o experienta cumplita si pentru noi, si pentru copil. Totul a culminat cu o zi in care l-am gasit pe baiat cu urechile negre si cu vanatai pe corp.” – ne povesteste doamna D., mama copilului, care va fi prezenta la inaugurare joi.

“Constienti ca astfel de situatii nu sunt singulare, am fost motivati sa infiintam un centru educational altfel – unul in care copiii si parintii sa beneficieze de servicii specializate si personalizate, in care oferta educationala – evaluarea si directionarea corecta a parintilor cu copii catre ajutor specializat, consiliere psihologica pentru copii, consiliere psihologica pentru parinti si apartinatori, logopedie, terapie ABA, o abordare comportamentala care se centreaza pe o serie de principii si tehnici care au rolul de a transforma comportamentele nedorite intr-unele pozitive. Se vor adauga de asemenea curind si o Camera senzoriala si o Camera de observare, care sa fie la indemana, pentru copii si specialisti in acelasi loc– spune Amedeea Enache, Director executiv al Fundatiei Estuar.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s