Festivalul International al Teatrului Contemporan de Animatie ImPuls la editia a XIV-a

Ajuns la cea de-a 14-a editie, Festivalul International al Teatrului Contemporan de Animatie ImPuls, care se desfasoara in perioada 19-28 noiembrie 2018, aduce in atentia publicului roman diferite stiluri ale teatrului de animatie si ale teatrului vizual din lume.

ImPuls este un festival concurs profesional, dedicat publicului din toate categoriile de varsta, unde sunt consolidate si promovate tendintele contemporane ale teatrului vizual si de animatie din tara si din strainatate.

In cadrul festivalului participa personalitati marcante, de talie mondiala, care conferentiaza despre  ultimele tehnici si cercetari in animatie si isi prezinta spre exemplificare propriile proiecte.

Alaturi de sfera internationala, participarea nationala este de asemenea una consistenta, fiind selectate cele mai bune productii din stagiunea curenta ale teatrelor de profil din Romania. Acest eveniment de animatie favorizeaza schimburile culturale, comunicarea intre artisti si institutii de specialitate, genereaza parteneriate si chiar coproductii nationale, internationale si intercontinentale.

Copiii pot participa la atelierele de jocuri teatrale si constructie de marionete si la workshop-ul interactiv Micul print – o intamplare, in cadrul caruia vor parcurge timp de o saptamana o serie de ateliere de lucru cu marioneta si ii vor da viata prin senzori ce le permit accesul in lumea 3D.

Un program bogat, cu multe evenimente inedite, spectacole pentru copii si pentru adulti, conferinte, lansari de carte, vizionare de filme, intalniri intre creatorii si consumatorii de teatru si, dupa cum spune Domnul Calin Mocanu, directorul Teatrului Tandarica: ”In mod cert un festival este o oportunitate a comunicarii. Asta am si convenit cu colegii mei la intalnirile pe care le-am avut. Comunicarea intre noi, parteneriate care sa ridice unele teatre, sau daca nu le ridica, sa le ajute sa faca un schimb de experienta la modul concret. Adica sa aduca regizori si scenografi si sa lucreze impreuna doua teatre la un singur proiect. Avem nevoie de comunicarea internationala, network-ul, posibilitatea de a fi selectati in festivaluri.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s