Niciun copil nu se naste bully, nu se naste agresiv. Asa ca, este normal sa te intrebi cum apare fenomenul bullying printre copii, mai exact – cum se transforma un prichindel intr-un bully. Afla raspunsurile acum, la Meditatii pentru parinti.
Poti observa situatii de bullying chiar si la copii de 4 anisori. Iar un bully se recunoaste foarte usor: este cel care are un comportament agresiv, in mod repetitiv, tintit catre un alt copil, cu scopul de a-l umili.
Motivele pentru care un copil ajunge sa fie agresorul intr-o situatie de bullying sunt mai multe, dar toate vin dintr-o singura sursa: exemplele primite din familie. Principalul motiv pe care il identifica Ioana Agachi, psihoterapeut si cofondator „Eu, parinte ghemotoc”, este nevoia de atentie. Dar mai sunt si altele care formeaza agresorul in fenomenul bullying, precum: o stima de sine scazuta, un nivel redus de empatie sau o neputinta de a-si gestiona furia.
Toate aceste lucruri se invata din relatia cu parintii. „Daca in mediul sau nu a empatizat nimeni cu el, daca vede violenta si abuzuri, calea spre bullying este deschisa”, explica Ioana Agachi.
Ce poate face un parinte pentru a-si feri copilul de fenomenul bullying? Afla acum, la Meditatii pentru parinti.
Materialul face parte din campania „Viata secreta a copilului tau”, lansata de Itsy Bitsy si GMP PR.