Este cititul o corvoada?

Se tot spune ca micutii din ziua de azi citesc din ce in ce mai putin. Asa sa fie? A devenit cititul o corvoada? Sau, pur si simplu, intelegem gresit ce se intampla?

”Exista, intr-adevar, o perceptie a parintilor si o teama ca ei nu citesc suficient. Eu as pune asta pe seama diferentei intre generatii”, explica Madalina Gidiuta, director de programe educationale, in aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti.

Atunci, de ce avem aceasta perceptie fata de copiii nostri? De unde vine aceasta perceptie ca ei ar evita lectura cu orice pret?

In primul rand, conteaza foarte mult exemplul parintilor. Daca cei mari nu citesc, cei mici nu au un model pe care sa il urmeze. In momentul in care ii citesti copilului tau povestea de seara, deja il initiezi in universul cartilor. Atunci cand, seara, in loc sa rasune televizorul prin toata casa, puiul tau te vede ghemuit/a confortabil intr-un fotoliu cald, cu o carte mare in brate, adancit/a in lectura, va avea si el dorinta de a te imita. Exemplul parintilor este primul pas prin care le putem arata copiilor ca cititul este o placere, nicidecum o corvoada.

Dar mai este un element foarte important, de care trebuie sa tinem cont atunci cand vrem sa introducem cititul in lumea copiilor. Afla aici despre ce este vorba.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s