Craciunul este marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, care este sarbatorita de toti crestinii pe data de 25 decembrie a fiecarui an. Care este istoria acestei zile si ce traditii urmam de Craciun? Stie Zimitot
Acum mai bine de doua mii de ani, Fecioara Maria L-a nascut, prin puterea Duhului Sfant, pe Pruncul Iisus Hristos, in Bethleemul Iudeii, intr-o iesle saraca. Atunci, cei trei magi de la Rasarit au vazut o stea luminoasa pe cer si, strabatand cale lunga pentru a o urma, au ajuns la Bethleem, aducandu-I Mantuitorului, in dar, aur, smirna si tamaie.
Craciunul a reprezentat dintotdeauna un prilej de bucurie pentru crestini si mai ales pentru copii, care asteapta cu nerabdare, an de an, zilele in care merg sa colinde, impodobesc bradul, se duc la biserica si, in fine, dupa un post lung (care incepe la mijlocul lunii noiembrie) se bucura de Nasterea Domnului, la o masa imbelsugata de familie, in mijlocul celor dragi.
De Nasterea Domnului sunt legate o multime de obiceiuri frumoase. Copiii merg in Ajun, pe 24 decembrie, cu colindul, din casa in casa, si primesc, intr-o traistuta pe care o poarta cu ei special in acest scop, mere, nuci, covrigi, portocale si banuti.
Ce alte traditii mai sunt asociate cu Craciunul? Afla de la Zimitot!