Curele de legume si fructe sunt recomandate nu doar de nutritionisti, ci si de dermatologi, pentru ca reprezinta o buna metoda pentru a preveni efectele negative ale expunerii la soare.
Legumele si fructele intens colorate, precum loboda, salata rosie, capsunile, ciresele si morcovii au proprietati benefice asupra dermei pentru ca sunt bogate in vitamina A si protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi.
Dermatologii recomanda si consumul de rosii, pentru ca acestea reduc cu peste 30 la suta sensibilitatea tenului la radiatiile solare. De asemenea, spanacul inhiba aparitia cancerului de piele sau eventuala lui recidivare, sustin specialistii.
Un alt aliment care protejeaza derma de efectele negative ale razelor solare este uleiul de peste, mai multe studii de specialitate demonstrand pana acum ca acesta poate preveni aparitia cancerului de piele.
Pentru combaterea efectelor negative ale razelor ultraviolete sunt recomandati si somonul si heringul, deoarece au o concentratie mare de acizi Omega 3, scrie „Gandul”.