Dulceata cu masura

Am inceput sa pregatim dulceturile pentru sezonul rece, cand nu vom mai gasi fructe. Pentru a nu exagera in consumul de zahar, iata cateva metode pentru a prepara si manca dulceata cu masura.

Este foarte bine sa incepi de pe acum sa pregatesti conserve, sa pui muraturi sau sa faci dulceata. Toamna se gasesc o multime de fructe si legume proaspete si este important sa ne facem „provizii” de produse naturale pentru iarna.

Insa, in cazul dulceturilor, apare o problema. Reteta traditionala merge pe principiul „kil pe kil” (un kilogram de zahar la un kilogram de fructe).

„E enorm! Mie mi se pare groaznic!” spune Marius Tudosiei, promotor al alimentatiei sanatoase.

Atunci, ce putem face? Sunt destule solutii pentru a consuma si a prepara dulceata cu masura. Cum ar fi, sa pui o cantitate mai mica de zahar si sa lasi dulceata mai mult la fiert. Afla ce alte optiuni ai, in aceasta editie a emisiunii „Meditatii la minut”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s