In direct cu Urania Cremene la Itsy Bitsy

Emisiunea In direct cu Urania Cremene este in vacanta!

Poti urmari podcasturile emisiunii realizate de Urania Cremene pe canalul de YouTube Itsy Bitsy.

Iata cateva din subiectele abordate pana acum:

Cum iti dezveti copilul de comportamente nedorite

Invata-l pe copil sa puna limite in relatiile cu ceilalti!

Cum ne gasim echilibrul in ritmul vietii de astazi?

Cum gestionezi si previi teama copilului de vizitele la medic

Care este rolul parintilor in relatia copilului-dascal? 

Cum crestem stima de sine a copiilor

Cum obtinem cooperarea copiilor? 

Cum cresti un copil responsabil? 

Cele trei nevoi psihologice de baza ale oricarei fiinte umane.

Cum reactionam cand ne mint copiii

Cat de importanti sunt bunicii in viata copiilor

Cum devenim parinti echilibrati

Ce facem cand copiii se cearta? 

Cum gestionam emotiile copiilor? 

Urania Cremene, unul dintre cei mai apreciati specialisti de parenting din Romania, discuta la Itsy Bitsy FM despre subiecte care ii preocupa pe cei mai multi parinti: emotiile si stima de sine a copiilor, relatia cu bunicii sau comportamentele „problematice” – minciuni, agresivitate.

In timpul emisiunii, ascultatorii pot intra in direct cu Urania sunand la *ITSY sau trimitand intrebarile lor pe Facebook Itsy Bitsy, unde emisiunea „In direct cu Urania Cremene” este transmisa LIVE. 

Despre Urania Cremene

Urania Cremene este mama si, probabil, cel mai apreciat expert in Parenting din Romania. Are o experienta de peste 15 ani ca trainer si public speaker, iar in ultimii trei ani a organizat peste 300 de seminarii gratuite de parenting, conferinte si workshop-uri intensive la care au participat peste 70.000 de parinti din toata tara.

Parentingul a devenit pentru Urania o pasiune si, totodata, o nevoie, acum mai bine de 8 ani, odata cu pregatirea ei de a deveni mama. Si-a dedicat activitatea parintilor si copiilor din aceasta tara si a facut complet trecerea din zona Leadership-ului de afaceri in zona Parentingului, in anul 2010.

Urania Cremene a dezvoltat primul program de parenting online din Romania si singurul din lume bazat pe Teoria Autodeterminarii (Ryan & Deci): All About Parenting. Acesta are, in momentul de fata, peste 8000 de parinti membri.


12 comentarii la „In direct cu Urania Cremene la Itsy Bitsy”

  1. Buna, Urania! Felicitari pentru emisiune si mult succes! Am o fetita de aproape 2 ani si as vrea sa stiu daca putem vorbi de responsabilizare de la aceasta varsta? E prea devreme sa ma gandesc la asta?

  2. Buna ! Am o fetita de 9 ani asi vrea sa stiu cam cat ar avea voie pe tel mobil si daca e daunator sa se uite mult ?

  3. Buna, Urania!
    M-am bucrat cand am auzit ca o sa fie o emisiune la radio cu tine! Consider ca ora emisiunii nu este cea mai buna alegere pentru cei care lucreaza.
    Am o fetita de 10 ani si cred ca ar fi util sa ne transmiti idei concrete pentru responsabilizare la aceasta varsta.

    Succes!
    Multumesc!

  4. Ce inseamna un copil responsabil? Pentru ce anume? Pe baiatul meu de 5 ani trebuie sa-l rog muult sa-si stranga jucariile, dar e foarte responsabil de igiena personala.. isi aminteste si se spala singur pe dinti si pe maini (si ne atrage atentia si noua :). Multumesc. Mult succes!

  5. Buna Urania! Cum il pot ajuta pe baiatul meu de 9 ani si jumatate sa nu mai fie un plangacios, sa aiba mai multa incredere in el? De 6 luni are o surioara si a inceput sa emita semnale ca se simte neglijat. Eu incerc pe cat possibil sa-l implic in cresterea lui Suri, dar tati a inceput ‘sa-l faca barbat’ fiind putin mai dur cu el. Am discutii usor aprinse cu tati pe aceasta tema, deoarece ii arunca ‘tantalau, fetita, papa lapte, plangacios…’, …incerc sa-l fac sa inteleaga ca al jigni nu inseamna ca devine barbat, doar ii calca in picioare stima de sine….i-am explicat ca jignirea puternica vine de la parinti, si este mult mai dureroasa. Multumesc.

  6. Buna ziua Dna Urania. Băiețelul meu de 2 ani se lovește cu jucăriile in cap sau cu palmele daca nu i „execut” ordinele …cum sa procedez cu el ? Este foarte incapatanat

  7. Draga Urania,
    Baiatul meu de 7 ani este perfecționist, dar impulsiv in momente tensionate sau, mai ales, in cele de frustrare și tinde sa distruga obiectul cu care se juca (de ex. o construcție lego sau trântirea bicicletei cand aceasta nu a mai funcționat corect) sau ruperea /mototolirea hârtiei pe care scria sau desena.
    Am explicat cum și de ce nu este o acțiune corecta, dar daca nu sunt in preajmă, comportamentul are in continuare, urmat de o suparare adâncă pe sine.
    Cum as putea sa l ajut in aceste frustrări?

  8. Bună. Am o fetita în vârstă de 5 ani și e destul de dificil sa comunicam cu ea, în sensul ca nu vrea sa învețe nimic din ce ii spunem noi. Un exemplu: arunca paine pe jos și ii spun sa nu mai arunce ca se face murdărie, iar ea se simte deranjata, striga lasă-mă în pace, începe sa plângă, ba chiar uneori lovește cu piciorul. Cum trebuie sa procedez? Mulțumesc.

  9. Draga Urania,

    Am o fetita de 10 ani si un baietel de aproape 4 ani. Se cearta pentru jucarii sau te miri din aproape orice motiv iar cateodata cearta degenereaza si in bataie. Imi doresc atat pentru prezent dar mai ales pentru viitor sa aiba o relatie apropiata. Am rugamintea sa-mi transmiti cum sa ii ajut sa-si rezolve conflictele, cum sa-si gaseasca activitati comune astfel incat sa se apropie luand in considerare faptul ca fetita este mai mare cu 6 ani decat baietelul.

    Te ascult cu interes in fiecare saptamana si iti marturisesc ca acum doua saptamani ti-am simtit lipsa de la radio!
    Multumesc!

  10. Buna ,am o problema destul de „grea”pt mine am k fetita de 5 ani jumate…Suntem in grupa mare la grădiniță.. problema este ca nu vrea sa scrie cand i se cere…doar cand vrea ea si cat vrea ea…acasa cu mine nu vrea deloc sub nici o forma ..problema este ca trebuie sa începem scoala …din toamna…ce e de facut.multumesc pt eventualul raspuns 🤗🌹

  11. Bună ziua.
    Doar ce ascultam emisiunea „Educatie fara bla bla”cu Diana Stanculeanu, o persoană pe care o admir deosebit de tare pt. blândețea cu care ne învață și ne îndrumă către o mai bună relaționare cu ai noștri copii.
    O altă persoană deosebită pe care nu contenesc în a o urmări este Urania, a cărei emisiune o ascult în fiecare joi, în căști, la serviciu.
    Tema abordată joia ce va urma este una ce mă interesează deosebit de tare.
    Avem o fetița de 7 ani ce merge în clasa pregătitoare și la afterschool.
    Mai avem un băiețel de 4 ani care merge la grădi.
    Avem norocul ca Ecaterina să frecventeze un afterschool gândit și manageriat de un psihoterapeut, care o dată la 2 luni ne oferă un feedback despre evoluția copilului.
    Menționez ca sunt o persoană cam perfecționistă, nesigură pe mine și se pare că am transmis asta și mai departe fetiței, pt. că am primit feedback cum că e nesigură pe ea și că ușor introvertită atunci când se lovește de un refuz sau de ceva ce o scoate din zona ei de confort.
    Știu că la mine trebuie lucrat mai întâi, însă ce am putea face (noi, ca familie) pt .a o ajuta și pe ea să crească la capitolul încredere în sine?
    Am fost binecuvântați cu un soț/tată deosebit de pozitiv, sigur pe el, optimist. El ne ajută să contra-balansăm faza cu încrederea în sine, dar se pare că mai mult mi-am pus eu amprenta asupra fetiței.
    Ce putem face pt. a o întări pe Ecaterina?
    Întreaga familie îți multumește, Urania <3

  12. Buna, Urania! Am o intrebare legata de tema emisiunii de astazi – Familia monoparentala sau diferita.
    Am un copil care nu a fost acceptat de tatal lui inca dinainte de a se naste (a sustinut ca nu este al lui). Am ales sa nu pastrez legatura cu el.
    Acum, la varsta de aproape 5 ani, copilul a inceput sa puna intrebari si nu stiu cum sa ii explic situatia, cum sa-i povestesc despre tatal lui fara sa-i ranesc sentimentele si fara sa accentuez ideea de abandon.
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s