Dezbatere publică: Copil învățat sau copil pregătit pentru viață

Grupul de inițiativă în politici publice VERTIK pentru Viitor organizează, pe 31 mai, o dezbatere publică cu tema: Copil învățat sau copil pregătit pentru viață.

Evenimentul își propune să marcheze Ziua de 1 Iunie printr-o discuție aplicată pe soluții pentru viitorul copiilor, cu privire la importanța educației antreprenoriale și financiare pentru reducerea inegalităților din societate.

În cadrul evenimentului își vor prezenta punctele de vedere invitați precum Monica Anisie, Președinte Comisia pentru Învățământ, Tineret și Sport, Victor Negrescu, Vicepreședinte Comisia de Educație din Parlamentul European, Europarlamentar, Natalia Intotero, Comisia de Învățământ, Camera Deputaților, Sorin Ion, Secretar de Stat, Ministerul Educației, Sebastian Burduja, Deputat Vicepreşedinte – Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, Radu Hanga, Președinte Bursa de Valori București, Csaba Bálint, Membru, Consiliului de administraţie Banca Națională a României, Răzvan Raț, Director General Adjunct, BRK Financial Group, Horia Gustă, Președinte, Asociația Administratorilor de Fonduri, Alexandru Ciuncan, Director General, UNSAR, Valentin Maior, Co-fondator Kidprenor, Leonard Lache, APAPR, Risk Manager NN Pensii, Nadia Tătaru, Director și co-fondator, Itsy Bitsy, Președinte Asociația Părinților Isteți și alții.

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 10:00, în format hibrid, la sediul Bursei de Valori București și online, astfel că va putea fi urmărit de toți cei interesați.

Obiectivul comun este o coaliție națională în jurul unui Plan de Acțiune și un Proiect Pilot cu focus pe dobândirea abilităților antreprenoriale și financiare de către copiii cu vârste cuprinse între 9-12 ani, inclusiv în rândul celor care provin din grupurile vulnerabile. Rezultatele vor fi vizibile pe termen mediu și lung.

Sistemul educațional ar trebui să includă un plan eficient de îndrumare și învățare practică pentru copiii din ciclul primar pentru ca aceștia să deprindă principii sănătoase de înțelegere a sursei banilor și administrării lor, de lucru în echipă, de comunicare și reacție la eșec. Principalul motiv pentru care adulții se confruntă cu probleme financiare este acela că nu au avut oportunitatea să învețe despre buna gestiune a banilor din copilărie.

Evenimentul din 31 mai își propune să treacă în revistă:
• analiza situației actuale în ceea ce privește accesul unitar la noțiuni antreprenoriale și financiare de bază în rândul copiilor, opinii și studii de caz;
• soluții concrete prin care informațiile antreprenoriale și financiare pot ajunge la copiii din România, într-un format adaptat vârstei;
• conturarea unui proiect pilot de integrare a datelor obținute și implementarea lui cu suportul ONG – urilor, în relația cu administrațiile publice locale și instituțiile de învățământ.
• disponibilitatea formării unei coaliții pentru susținerea acestui demers în scopul fundamentării și promovării acestui proiect la nivel național.
• Ziua Copilului este sărbătorită în România la data de 1 iunie, pentru a da posibilitatea românilor să petreacă timp de calitate alături de copii lor.

Detalii despre participarea la eveniment se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s