Despre relatiile parinti-copii

Accesul facil la internet ne permite in zilele noastre sa gasim cu usurinta raspunsuri la cautarile si intrebarile noaste, dar exista un pericol de care nu toti parintii sunt constienti – multe informatii sunt eronate, neverificate, multe persoane isi dau cu parerea in necunostinta de cauza, aducand astfel foarte multe deservicii procesului de educatie corecta a copiilor.

Cartea „Despre relatiile parinti-copii„, scrisa de Lise Bourbeau si aparuta la Editura Ascendent, reprezinta o colectie de intrebari pe care autoarea le-a primit pe parcursul conferintelor si atelierelor pe care le-a sustinut in ultimii ani si la care raspunde, rand pe rand, cu o mare putere de intelegere.

[imagelink=”1447″] In raspunsurile pe care le da in cartea sa, autoarea face referire de multe ori la faptul ca parintii si copiii apar in viata noastra dintr-un singur motiv: pentru a ne ajuta sa ne cunoastem mai bine pe noi insine. Lise Bourbeau numeste aceasta idee teoria oglinzii. Si in folclorul romanesc intalnim aceasta idee, sub forma unor expresii de genul “Cu ce monda dai, cu aia primesti” sau “Ce semeni aia culegi”.

Poate ai auzit vorbindu-se de complexul lui Oedip, legat de trezirea sexualitatii copilului, care se manifesta de obicei intre 3 si 6 ani. Poate vrei sa-i oferi copilului tau mai multa incredere in el. Poate vrei sa-i oferi mai multe responsabilitati in casa si nu stii de unde sa incepi. Lise Bourbeau are sfaturi potrivite pentru aceste situatii.

Mai mult, vei afla ca intotdeauna copiii nostri au nevoie de sfaturile noastre, insa nu au nevoie de niste parinti rigizi, care sa-i forteze sa le urmeze sfaturile sau care le fac morala infinita.
Daca se simt iubiti si le respecti alegerile, copiii iti vor urma sfaturile mult mai usor si mai frecvent decat te astepti.

Multe aspecte folositoare pentru viata ta de parinte vei afla din volumul “Despre relatiile parinti-copii”, a lui Lise Bourbeau, aparut la Editura Ascendent.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s