Despre HPV: Cum luptam impotriva bolii

Despre HPV: Cum luptam impotriva bolii

In lume, se tot vorbeste despre HPV (Virusul papilloma uman). In Romania, insa, parca il ascundem sub pres, de teama sau de rusine. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem ce tratamente si metode de protectie exista impotriva acestui virus.

„Se ia extrem de usor”, avertizeaza dr. Elena Voiculescu, medic primar obstetrica-ginecologie. Tot ea ne spune ca, potrivit studiilor, „peste 80% din locuitorii mediului urban din europa vin, in cursul vietii, in contact macar cu o tulpina de HPV”.

Exista 38 de tipuri de HPV, care pot fi contactate de om. Dintre ele, 18 pot sa duca la diverse tipuri de cancer, in decursul a 2 pana la 15 ani. De obicei, virusul se ia prin contact sexual, dar nu este obligatoriu.

Din fericire, cercetarile au avansat foarte mult, in ultimii ani. In prezent, exista vaccinuri pe care le pot face copiii cu varste intre 12 si 18 ani, pentru a se proteja de cele mai periculoase tulpini de HPV.

Totodata, este foarte important sa ne facem analizele in mod regulat, intrucat virusul poate fi identificat din timp si tratat cu imunostimulente sau prin proceduri minim invazive, daca tulpinile sunt descoperite in faza precanceroasa.

Mai multe despre cum se trateaza HPV poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta

logo Sanador


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s