„Trecerea de la piureuri la mancarici este un moment de care parintii se tem mai mult decat copiii. Si asta din cauza ca ne este teama sa nu se inece copilul cu bucatile de mancare. Eu am depasit frica asta vazand-o pe fetita mea cat de usor scuipa bucatile care i se par prea mari. Asa ca am invatat sa am incredere in instinctele ei si sa-i ofer la masa bucati de fructe moi si legume bine fierte, pe care sa le guste in voie. Cu toate astea, mi-e destul de greu sa renunt la piureuri, caci sunt foarte comode. Pui frumos ingredientele in castron, le zapacesti putin cu blenderul si.. masa-i gata.
Nu te gandi ca numai asta are copilul in meniu. Nici nu e recomandat sa-i dai prea mult timp numai piureuri, caci risti ca cel mic sa refuze apoi mancarea in alte forme. Urmatoarea etapa, dupa piureuri, e cea a mancarii pasate cu furculita. Fetita noastra a inceput sa serveasca asa ceva pe la 8-9 luni, fara mari obiectii legate de consistenta mancarii. Asa ca acum, la aproape 11 luni, are un meniu destul de variat, care cuprinde atat piureuri si supe creme, cat si mancarici pasate si chiar ciorbe cu legume taiate maruntel.”
Georgiana, mama de pici