Aromate si hranitoare, in migdale gasim o metoda naturala de combatere a stresului si oboselii, jucand un rol important in terapia bolilor de inima.
Migdalele au un depozit considerabil de vitamine si minerale, dintre care se face remarcat magneziul. Folosit de organism pentru mentinerea sanatatii oaselor si pentru eliberarea energiei musculare, magneziul ajuta la echilibrarea nivelului de calciu si potasiu din organism.
De asemenea, rezerva de cupru ascunsa in migdale contribuie la sanatatea sistemelor osos, vascular si nervos.
Fructele migdalului sunt purtatoarele unui continut caloric ridicat. De aceea, sunt recomandate in special in sezonul rece, deoarece furnizeaza organismului o cantitate valoroasa de energie.
Alungite si cu un gust usor dulceag, migdalele dau gust nu doar prajiturilor, ci si sanatatii.
Continutul ridicat in vitamina E, un antioxidant puternic, face ca migdalele sa fie indicate in tratamentul pielii si pentru par.
Migdalele duc la scaderea nivelului de colesterol din sange, avand chiar efect similar cu tratamentul medicamentos in astfel de cazuri.
Hipotensivii sunt, de asemenea, sfatuiti sa consume in medie cinci migdale zilnic, pentru a normaliza valoarea tensiunii arteriale.
Fructele coapte, amestecate cu miere, sunt indicate in insomnii, anemii si astm bronsic. Dat fiind marea putere nutritiva a migdalelor, acestea trebuie consumate cu moderatie: 6-10 fructe pe zi, de la caz la caz.
Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy
sursa foto: freedigitalphotos.net