Cuvintele dor, nu-i asa?

Romtelecom impreuna cu Asociatia Telefonul Copilului lanseaza campania despre consecintele violentei verbale „Cuvintele dor, nu-i asa?”.

Numarul de situatii violente semnalate public, ce vizeaza copiii a crescut. Cauzele agresivitatii au fost identificate ca frustrari individuale si dorinta de a se face remarcat. Copiii care sunt agresati verbal ajung sa sufere de probleme mult mai profunde, precum: scadere a stimei de sine, depresie, tulburari in comportament, dificultati scolare.

Campania „Cuvintele dor, nu-i asa?” isi propune sa aminteasca faptul ca violenta verbala este, de regula, primul pas catre situatii mult mai grave. Astfel, sunt planificate intalniri deschise cu adulti si tineri, prin care acestia vor afla solutii constructive de abordare a violentei. Comunicarea si dialogul sunt promovate ca solutii pentru prevenirea situatiilor ce presupun violenta in randul tinerilor.

Luni, va avea loc un atelier pentru tineri cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, unde se vor prezenta cazuri din viata reala. Moderati de un psiholog, cei prezenti vor discuta despre situatii de violenta in care au fost implicati si vor cauta metode de a inlatura acest aspect. Pe 3 decembrie, se organizeaza un atelier pentru parintii care vor sa isi ajute copiii. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Initiativa ia sfarsit pe 7 decembrie, cu lansarea unei carti electronice gratuite. Ghidul cu probleme si eventuale rezolvari este realizat sub forma unei benzi desenate si se adreseaza atat copiilor si tinerilor, cat si parintilor, consilierilor si profesorilor.

De asemenea, pe site-ul campaniei, este pus la dispozitie un centru virtual cu informatii despre violenta si impactul acesteia in dezvoltarea personala. Cei interesati pot descoperi date statistice, experiente si recomandari, atat in format text, cat si video.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s