Se deschide o noua serie de cursuri pentru parinti, in cadrul Programului National Scoala Familiei.
Parintii care vor sa devina mai pregatiti pentru copiii lor sunt chemati in salile de training de catre formatorii Scoala Familiei din Bucuresti si din tara, incepand cu data de 6 mai. Acestia vor avea la dispozitie, prin intermediul programului national de educatie parentala, atat cursuri de lunga durata (ce vor fi organizate pe parcursul a 7 saptamani), cat si cursuri tematice (pe durata a 3 sau 4 intalniri). Cursurile se adreseaza tuturor celor implicati in cresterea si educatia copiilor: parinti, bunici, bone, educatori, consilieri scolari sau alti practicieni din domeniul educatiei.
Cursurile concepute de Scoala Familiei abordeaza problematici extrem de actuale, precum „Dependenta de ecrane si detoxifierea digitala”, „Stiluri de parenting”, „Educatia sexuala” sau „Provocarile adolescentei”, scopul final fiind ca familia sa creeze un mediu armonios, care sa ajute dezvoltarea echilibrata a copiilor.
Atelierele din cadrul cursurilor dureaza 3 ore si sunt formate dintr-o sectiune de invatare experientiala, in care participantii comunica si impartasesc propriile experiente si provocari sau sunt implicati in exercitii si activitati concrete de exersare, dar si dintr-o sectiune teoretica, in care cursantii sunt informati cu privire la teorii comportamentale si relationale, concepte si strategii educationale.
Cursurile de la Scoala Familiei, disponibile in Bucuresti in perioada urmatoare, sunt:
Curs complet Scoala Familiei (6 mai – 17 iunie), cu atelierele:
- Rolul parintilor in dezvoltarea copiilor de la nastere la maturitate;
- Comunicare in familie;
- Managementul conflictului in familie;
- Caracteristici masculine sm feminine;
- Autoritatea ss stilurile parentale;
- Educatia caracterului;
- Formarea dependentelor.
Curs tematic Stiluri parentale & gestionarea conflictelor (9- 23 mai), cu atelierele: Stiluri parentale, Educatia caracterului, Gestionarea conflictelor.
Curs tematic Dependente si detoxifiere digitala (11- 25 mai), cu atelierele: Formarea dependentelor, Efectul ecranelor asupra creierului, Comunicare in familie.
Curs tematic Ghid de supravietuire in adolescenta (25- 26 mai), cu un atelier pentru parinti si un atelier pentru adolescenti.
Curs tematic Dezvoltarea copilului intre 0 si 12 ani, cu atelierele: Dezvoltarea copilului de la nastere la maturitate, Relatia de atasament, Alimentatie sanatoasa si Stimularea copilului prin muzica.