Curs online pentru parinti: Cum hranim un bebelus nascut prea devreme, prea mic sau prea bolnav?

Parintii bebelusilor cu dificultati la hranire sunt invitati sa participe, la finalul lunii martie, la un curs online despre hranirea bebelusului indelung spitalizat la nastere.
Cursul se va desfasura pe 27 martie, intre orele 10:00 si 13:00, prin intermediul platformei Meet, si este organizat de Asociatia Unu si Unu – Asociatia nationala a nou-nascutilor prematuri sau bolnavi si indelung spitalizati la nastere si a familiilor lor.
Evenimentul o are ca lector pe Emily Johnson (UK), terapeut ocupational si logoped cu experienta de 20 de ani in lucrul cu bebelusi si copii cu dificultati la hranire si inghitire. Lucreaza in spitale si centre comunitare, iar de-a lungul timpului a practicat intr-un numar mare de sectii neonatale din UK, unde sunt ingrijiti cei mai mici si mai bolnavi dintre bebelusi, alaturi de familiile lor.
In prezent, Emily Johnson lucreaza la Spitalul de copii Great Ormond din Londra. Dedica mult interes provocarilor intampinate de bebelusii nascuti prea devreme sau bolnavi, ce se datoreaza situatiei medicale complexe de la nastere, si afecteaza pe termen lung hranirea si abilitatile de comunicare ale acestor copii.
Emily Johnson a absolvit formarea NIDCAP, iar implicarea ei in problemele de hranire este pusa mereu in contextul dezvoltarii copilului per ansamblu si pe importanta implicarii parintilor.
Cursul va fi tradus integral in limba romana, de catre Camelia Vidra, medic primar neonatolog.
Inscrierile se fac doar pana la 26 martie, completand formularul disponibil aici.
Participarea la curs se face in baza unei donatii minime de 90 lei, pentru sustinerea proiectelor Asociatiei Unu si Unu. Detalii despre plata se gasesc pe pagina Asociatiei Unu si Unu.
Organizatorii evenimentului incurajeaza participarea atat a parintilor, cat si a cadrelor medicale (medici neonatologi, pediatrii, asistente pediatrie, asistente neonatologie, moase, educatori perinatali, consultanti in lactatie, logopezi, kinetoterapeuti), pentru a vedea care sunt provocarile parintilor, pentru a intelege modul in care se comunica cu ei, pentru a intege metoda de alimentare promovata de F.I.N.E. – Family and Infant Neurodevelopmental care Education).
Mai multe detalii se gasesc pe pagina de Facebook a evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s