Sunt multi tati in zilele noastre care isi doresc si chiar reusesc sa aiba o implicare activa in educatia copiilor.
Daca te numeri printre tatii care au una sau mai multe fiice, Editura Trei iti aduce in atentie volumul „Cum sa fii un tata bun pentru fiica ta”, scrisa de medicul si psihologul Alain Braconnier.
Pentru fiice, relatia cu tatal lor este determinanta si asa va ramane si atunci cand ele vor deveni iubite, sotii sau mame. Numeroase femei asteapta de la un barbat ca el sa fie la intaltimea tatalui lor, fara a avea insa defectele acestuia, ci sa le trezeasca admiratia si sa stie sa le dea afectiunea pe care nu au primit-o indeajuns sau uneori deloc.
[imagethumb=”1234″] Asadar, cum este nevoie sa te porti in rolul tau de tata de fata, pentru a elibera „pasaportul de feminitate” de care ea va avea nevoie mai tarziu pentru a-si edifica viata de femeie.
Stii ce trebuie sa faci pentru ca fiica ta, odata devenita mare, sa fie mandra de tine si nu impotriva ta? Fii foarte atent, pentru ca rolul si functia tatilor nu mai sunt aceleasi ca acum 50 de ani. Astazi, un tata participa afectiv si concret la formarea fiicei lui, incepand cu venirea ei pe lume, de aceea e foarte important sa stii ce sa faci si mai ales cum sa faci.
Cum nu exista o scoala de tati, cum te descurci? Mi-e greu sa cred ca apelezi la metodele parintilor tai, pentru ca acum lucrurile sunt diferite si, de cele mai multe ori, metodele lor nu mai functioneaza.
In acest caz, recomandarea mea e sa citesti „Cum sa fii un tata bun pentru fiica ta”, scrisa de Alain Braconnier si aparuta la Editura Trei. Vei gasi in aceasta carte multe aspecte cu care si alti tati s-au intalnit si despre care povestesc, explicand si felul in care ei au actionat. Eficienta metodelor folosite de ei e confirmata de experientele impartasite de fiicele lor, devenite acum adulte.