Cum sa fii un bun parinte

Copilul tau e dezordonat si apatic? Iti ignora sfaturile, iar uneori devine chiar violent? E posibil ca la baza atitudinii sale negative sa stea carentele afective.

Cartea “Cum sa fii un bun parinte”, scrisa de terapeutii Helene Renaud si Jean-Paul Gagne si pusa la dispozitie de Editura Polirom, ne ghideaza pasii pentru a intelege ce greseli facem ca parinti si ne invata cum sa le evitam, asigurandu-le astfel copiilor o dezvoltare armonioasa.

[imagelink=”1421″] Din pricina insuficientei lor experiente, a naivitatii si a modului de a intelege lucrurile, copiii tind sa creada tot ce le servesc adultii si inteleg cu greu motivatia unora dintre atitudinile noastre. Sinceri sa fim, si noua ne e uneori greu sa intelegem de ce facem anumite lucruri, iar copiii cu atat mai putin. Ei nu pot intelege intentiile si nu pot repune in discutie ceea ce le transmitem, iar din acest motiv cartea este mai mult decat binevenita.

Ea reprezinta un manual de instructiuni care ii permite copilului sa se realizeze pe deplin, sa se deschida si sa-si dezvolte intregul potential, iar asta cu ajutorul parintelui.
Prin modul ei de abordare, lucrarea le permite si parintilor sa elimine lipsurile afective si suferintele care, in pofida bunelor intentii ale lor, au tendinta sa se perpetueze din generatie in generatie.

Descoperim in carte indrumari esentiale pentru a reusi sa ne satisfacem nevoile in calitate de parinti, pentru a oferi un model pozitiv si pentru a ne da seama cum ne-ar placea sa se dezvolte copiii nostri.

Este esential sa intelegem ca daca un copil dezvolta un comportament inadecvat, asta se intampla pentru ca ii lipseste ceva. Capcana e sa-l consideram o fiinta rea, manipulatoare sau rau intentionata. Cazand in aceasta capcana devenim iritati, ne enervam, ne pierdem rabdarea, ne infuriem, ii judecam si ii acuzam pe copii. Trebuie sa intelegem ca un copil coleric, gelos sau lenes nu este un copil rau, ci sufera si are o nevoie nesatisfacuta.

Consider ca volumul “Cum sa fii un bun parinte”, aparut la Editura Polirom si scris de Helene Renaud si Jean-Paul Gagne, ne poate invata un mod mai potrivit de a face educatie, o educatie potrivita si corecta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s