Cum revenim la clasa in 2021, conferinta online despre intoarcerea la scoala si rolul tehnologiei in educatie

Kinderpedia organizeaza pe 27 ianuarie, de la ora 16:00, cea de a doua editie a conferintei online Educatie conectata. 

Evenimentul aduce in prim plan implicatiile revenirii copiilor la scoala sau la gradinita, avand ca tema „Cum revenim la clasa in 2021„.

Se va discuta despre nevoile profesorilor si ale elevilor intr-o noua paradigma de invatare si despre beneficiile oferite de tehnologie, indiferent de scenariul in care va avea loc revenirea.

Conferinta va aborda si tema suportului emotional de care au nevoie copiii in aceasta perioada si pe cea a comunicarii intre parinti si dascali, astfel incat adaptarea sa fie usoara.

Mai mult, se va discuta despre valoarea comunitatii, a solidaritatii si despre cum leadership-ul si modelele de bune practici ne pot ajuta sa cream o noua viziune pentru educatie, una care sa fie sustenabila, relevanta pentru contextul economic si social si imbratisata de toti cei implicati.

Evenimentul este dedicat profesorilor, directorilor de scoala si gradinita, parintilor si tuturor celor interesati de oportunitatile si provocarile revenirii la clasa si de modul cum tehnologia poate sustine aceasta tranzitie, dar si procesul educational, pe termen lung.

Participarea la conferinta este gratuita, pe baza de inscriere, si se poate face aici.

Mariuca Talpes, Oana Mosoiu si Elena Lotrean, expertii care vor vorbi in cadrul evenimentului

Mariuca Talpes, matematician si antreprenor, este o voce activa in educaţie şi unul dintre autorii iniţiativei EduNetworks, proiect lansat in 2019, care isi propune sa duca Romania in top 10 sisteme educationale din Europa pana in 2030. Co-fondatoare Bitdefender, CEO al Intuitext, Mariuca Talpes conduce si grupul de educatie din cadrul asociatiei Romanian Business Leaders si este initiatorul proiectului MERITO, dedicat excelentei in educatie. Mariuca Talpes va discuta despre procesul de transformare pe care educatia l-a suferit in 2020, etapa in care ne afla astazi, pericolul inertiei si rolul tehnologiei in educatie pe termen lung.

Oana Mosoiu, lector universitar doctor, trainer si expert in educatie, formare si evaluare, este titulara a numeroase cursuri la Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei. Este initiatorul programului educational pentru parinti scoala Familiei, s-a implicat in recunoasterea rezultatelor invatarii obtinute prin voluntariat si a dezvoltat certificatul VoluntPass alaturi de Federatia VOLUM. Oana Mosoiu va vorbi despre modul in care revenirea la clasa redefineste rolul dascalului si al familiei in educatie.

Elena Lotrean, consul onorific al Finlandei la Sibiu, fondatoare a scolii Primare Romano-Finlandeze din Sibiu, promoveaza spiritul de echipa, creativitatea, cooperarea si curiozitatea, adoptand o abordare inovatoare si orientata spre viitor si spre invatare. Activitatile scolii sale reflecta tendintele actuale, fara a sacrifica valorile traditionale. Echipa coordonata de Elena Lotrean incurajeaza educatia si invatarea prin crearea de contexte de invatare adaptate nevoilor copiilor, conectate la lumea in continua schimbare. in cadrul evenimentului, Elena Lotrean va vorbi despre leadership si modele ce inspira in educatie.

Pentru a beneficia de perspectiva celor direct implicati in actul educational, conferinta se incheie cu un panel dedicat profesorilor de la cele mai prestigioase institutii de stat si private, care vor participa la dezbaterea “Din fata calculatorului in fata tablei”. Panelul va fi moderat de Razvan Orasanu, Presedintele Asociatiei tine de Noi.

“2020 a fost un an al rezilientei, al adaptarii si chiar al supravietuirii. Credem, insa, ca a venit momentul sa reflectam asupra acestor experiente si asupra felului cum ne pot ajuta sa transformam educatia pe termen lung. Pentru 2021, ne dorim din suflet ca atunci cand profesorii si elevii revin la clase, tehnologia sa continue sa le imbogateasca experienta de predare-invatare, sa faciliteze comunicarea si colaborarea si sa simplifice activitatile administrative.“ a declarat Evelina Necula, Co-fondatoare Kinderpedia.


Prima editie a conferintei „Educatie conectata”, cu tema „Scoala in 2020„, a avut loc in septembrie 2020 si a beneficiat de prezenta unor nume sonore in domeniul educatiei si a fost urmarita de peste 5000 de profesori si parinti preocupati de domeniul educatiei. Evenimentul a vizat modalitatile de adaptare la noua situatie impusa de pandemie, instrumentele si tehnicile folosite de dascali in predare si tactici prin care poate fi mentinuta atentia copiilor, indiferent de forma de predare.

“Conferintele si atelierele Kinderpedia vor continua sa insoteasca si sa sustina dascalii in activitatea lor. In plus, pentru a face continutul si mai accesibil, am lansat recent blogul Kinderpedia, o colectie de articole, opinii, interviuri ce aduc inspiratie pentru educatie.“ a adaugat Evelina Necula, co-fondatoare Kinderpedia.

Mai multe detalii despre evenimentele si proiectele Kinderpedia se gasesc pe kinderpedia.ro.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s