Cum poți să „Împădurești pentru București”?

Plantarea arborilor este una dintre cele mai eficiente metode de adaptare și combatere a efectelor schimbărilor climatice. Plantările urbane însă intră în responsabilitatea autorităților, acolo unde cetățeanul are un rol restrâns.

Totuși, ce poate face bucureșteanul preocupat de natură și de calitatea aerului?
Viitor Plus, un ONG de mediu din România, alături de parteneri esențiali din zona autorităților publice, jurnaliști, companii private sau decidenți din rândul ONG-urilor facilitează un dialog care să răspundă întrebării: cum poate cetățeanul, alături de autorități și alți parteneri, să crească calitatea aerului în oraș, dar și suprafața acoperită cu arbori.

Miercuri, 23 noiembrie, de la ora 10.00, poți afla mai multe răspunsuri și poți adresa întrebări și comentarii urmând linkul evenimentului online: Împădurești pentru București – dezbatere dedicată importanței pădurilor și plantărilor urbane.

Proiectul „Împădurești pentru București” este beneficiar al sesiunii de finanțare nerambursabile din domeniul Protecția mediului înconjurător și animalelor, inițiate de Primăria Municipiului București, și a creat, în parteneriat cu specialiști în educație, o serie de ghiduri metodologice și practice de plantare și îngrijire pentru arbori și arbuști, disponibile gratuit publicului larg, începând din 23 noiembrie 2022, pe pagina www.adoptauncopac.ro, și care vor ajunge la mai mult de 100 de profesori și 1500 de elevi din București și din țară.

De asemenea, 563 de puieți adaptați contextului climatic din zona în care se află Bucureștiul, vor fi plantați în curtea a 25 de școli și instituții din Capitală, marcând astfel tot atâția ani de atestare istorică a Capitalei.

Totodată, va crea contextul prin care bucureștenii vor putea conștientiza mai bine importanța plantărilor de arbori și arbuști în zonele urbane și periurbane.

„Împădurești pentru București” face parte dintr-un demers mai amplu al asociației Viitor Plus care, prin programul său de împădurire, Adoptă un Copac, program demarat in anul 2008, va ajunge luna aceasta la 1 milion de puieți plantați pe o suprafață totală de 151 de hectare prin implicarea a peste 21.000 de voluntari, în 18 comunități rurale din mai multe județe din sudul țării.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s