Cum pot face față copiii efortului de peste zi?

Înot, pian, dansuri, limbi străine, lecții, schi, balet și câte și mai câte. Pe toate le punem în spatele copiilor, așteptând de la ei performanțe, note bune, competiții câștigate.

Motivația, ”pentru binele lor”, stă, de cele mai multe ori, deasupra tuturor argumentelor ce ar susține că ar fi prea mult. Ce se întâmplă însă, când clachează? Când organismul lor începe să dea rateuri? Din păcate, de multe ori ignorăm prevenția, și ne lovim de procesul de vindecare. Mult mai greu, mai anevoios și cu multe emoții pe milimetru de suflet de părinte.

Cum ar trebui să procedăm pentru a păstra echilibrul? Pentru a avea copii sănătoși și pregătiți să facă față efortului și vremurilor?

Mi-a fost suficient să-mi privesc copiii. Să le observ fiecare zâmbet, fiecare grimasă, fiecare gest de bucurie sau plictiseală. Moleșeala din gesturi sau dimpotrivă, agitația excesivă ce poate ascunde un deficit în corpul lor. Așa a apărut planul de bătaie în lupta pentru întărirea imunității. Căci, credeți-mă, ea este cheia.

1. Oferiți copiilor alimente și băuturi care întăresc imunitatea

Carne de vită – conține zinc, vital în producția de celule albe, pe care organismul copilului le folosește pentru a distruge bacteriile.

Fructe care conțin vitamina C – portocale, rodii, căpșuni și zmeură, toate au o cantitate semnificativa din această vitamină atât de importantă.

Usturoi – conține alicină, un compus care luptă împotriva bacteriilor și a infecțiilor.

Iaurt- conține probiotice, ce mențin sistemul digestiv liber de germeni.

2. Nu uitați de hidratare!

Corpul lor are nevoie de lichide pentru a lupta împotriva infecțiilor și a bolilor. Apa nu numai că transportă nutrienți către celule, ci elimină toxinele din organism. Astfel, deshidratarea crește riscul unui copil de a se îmbolnăvi. Așadar, cât mai multe lichide!

3. Orele de somn nu trebuie ignorate!

Odihna este esențială pentru a avea un sistem imunitar sănătos – permite organismului să se vindece și să se repare. În mod normal, bebelușii mai mici de 1 an au nevoie de 12-18 ore pe noapte. Copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani nu se pot lipsi de mai puțin de 12-14 ore în fiecare noapte. Preșcolarii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani au nevoie de 11-13 ore de somn, iar cei cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani au nevoie de 10, ba chiar 11 ore în fiecare noapte.

4. Încurajați copiii să se relaxeze

În timp ce adulții pot face față stresului crescut, sistemul imunitar al copiilor tinde să slăbească în mijlocul forfotei, al agitației și al efortului susținut. Să ne asigurăm că cei mici dorm suficient nu este de-ajuns. Ei trebuie încurajați să se relaxeze în fiecare zi. Indiferent dacă aleg să urmărească un episod din emisiunea lor preferată, să construiască, să coloreze sau să se joace, ritmul mai lent al acțiunilor îi va oferi sistemului imunitar timp să se odihnească și să se recupereze.

5. Limitați aportul de zahăr al copiilor

Consumul crescut de zahăr nu numai că deprimă sistemul imunitar, ci provoacă și inflamații sistemice. Astfel, nu e de mirare ca aceia care mănâncă mult zahăr devin, cel mai adesea, candidați la răceală, gripă și multe altele. Așadar, încercați să limitați aportul de zahăr al copiilor și să sprijiniți pofta de dulce prin fructe, un pic de miere naturală sau sucuri din fructe și legume care întăresc sistemul imunitar.

6. Apelați și la suplimente naturale!

Vitamina D3, vitamina C, suplimentele de calitate nu trebuie să lipsească, mai ales în perioada rece, cu atât mai mult în cazul unui efort susținut. Folosiți variante care sa conțină vitamina C în formă lipozomală. Explicația nu e deloc complicată: vitamina C este acoperită de un strat fosfolipidic natural, similar celui din membranele celulare, care protejează vitamina C de sucurile digestive și permite eliberarea sa prelungită. Pâna la chiar 12 ore, așa cum este în cazul NovoC plus® de la ND MedHealth. Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, reduce oboseala, influențează corect metabolismul energetic, contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcționarea sistemului osos, a vaselor de sânge, a ligamentelor, a gingiilor, pielii și dinților. Și, mai presus de toate, protejează celulele împotriva stresului oxidativ.

Mare grijă! Alegeți produse fără organisme modificate genetic, fără aditivi și îmbogățite cu extracte naturale, precum NovoC plus®, care conține extract de măceșe și bioflavonoide din citrice.

7. Schimbați des periuțele de dinți

Vă vine a crede ori ba, unul dintre cele mai murdare obiecte din casă este periuța de dinți. Germenii se ascund adesea în peri, ducând la infecții și boli. Din trei in trei luni, musai să fie schimbată!

8. Învățați copiii să se spele pe mâini

Deși spălarea mâinilor este un principiu simplu, uneori este trecută cu vederea de părinții copiilor mici. Mâinile servesc drept poartă de intrare a microbilor în corp, așa că, cu cât sunt mai curate, cu atât este mai puțin probabil ca copilul dumneavoastră să dezvolte o infecție.

Nu lăsați sistemul imunitar al copiilor să devină un loc de joacă pentru microbi! Preveniți, mai degrabă decât să tratați! Și, dincolo de toate, nu uitați: copiii au nevoie de timp, de spațiu, de momente în care să se plictisească, să rămână cu ochii pironii pe tavan și să-și imagineze lumi pe care doar ei au puterea de a le vedea. Noi putem doar să le susținem visele și să credem în ele!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s