Acceptarea unui frate vitreg poate fi un proces dificil pentru copilul care si-a vazut familia destramandu-se. In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, vorbim despre cum se formeaza o relatie intre cei mici si fratii vitregi.
„Este o tema sensibila, pentru ca, de multe ori, copilul accepta greu si un frate pe care ii are de la ambii parinti, daramite un frate vitreg”, explica Adriana Mitu, facilitator de programe pentru copii si adolescenti.
Fratii vitregi pot intra in familia copilului in doua moduri: fie venind dintr-o relatie anterioara a noului partener al mamei/ noii partenere a tatalui, fie nascandu-se in familia nou construita.
Daca treci printr-una din situatiile mentionate mai sus, este important sa stii ca micutului tau ii va fi greu sa isi gestioneze emotiile, ca va avea nevoie de timp si intelegere pentru a-si accepta fratele vitreg. Este bine sa iti impartasesti propriile experiente cu prichindelul tau (daca ai trecut printr-o situatie similara) si sa ii oferi timp de calitate, pentru a-i da de inteles ca iubirea ta pentru el nu se schimba.
Mai multe despre cum iti ajuti micutul sa se inteleaga cu fratele vitreg iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.
Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.