Stiai ca jonglatul ajuta la dezvoltarea creierului? Potrivit cercetatorilor, invatarea si practicarea jonglatului modifica structura creierului si il ajuta sa functioneze mai bine. In plus, copiii care stiu sa jongleze au rezultate mult mai bune la scoala fata de ceilalti copii.
E de inteles, tinand cont ca jonglatul presupune multa concentrare si o buna coordonare ochi-mana.
Jonglatul este insa o activitate distractiva pentru toate varstele, astfel ca nici cei mari nu se vor plictisi invatand sa arunce, sa prinda si sa tina in aer mingi colorate.
Daca te-am convins sa te apuci de jonglat impreuna cu ceilalti membri ai familiei, atunci vei aprecia daca iti arat cum iti poti face propriul set de mingi de jonglat. Este o activitate foarte usoara si necesita foarte putine materiale:
- orez;
- 6-9 baloane pentru 3 mingi;
- foarfece;
- o lingurita.
- o palnie.
Mingile de jonglat vor fi gata in cateva minute.
Pentru prima minge ia un balon si umple-l cu orez folosind lingurita, astfel incat sa formezi o bila rotunda si tare. Taie apoi cu grija capatul balonului.
Taie acum capatul unui alt balon si inveleste cu el mingea cu orez. Ai grija sa acoperi gaura primului balon, pentru a nu iesi orezul. De asemenea, asigura-te ca balonul acopera bine mingea si nu face nicio bula.
Daca vrei ca mingea sa arate vesel si colorat, o poti inveli in mai multe baloane de culori diferite. Ca sa se vada culorile tuturor baloanelor taie mici bucatale din loc in loc, inainte sa invelesti mingea cu ele. Poti chiar sa decorezi mingea cu fasii subtiri de baloane.
Foloseste aceiasi pasi ca sa faci alte doua mingi. Jonglatul se practica, de obicei, cu trei mingi.
Acum esti pregatit sa inveti sa jonglezi! Am gasit si un tutorial destul de usor de urmarit, daca vrei sa inveti arta jonglarii pas cu pas.
Suntem curiosi sa aflam cum arata mingile de jonglat si in cat timp ai invatat sa jonglezi. Povesteste-ne mai jos.
Redactor articol: Georgiana Purcarea