Cum faci baita bebelusului cat mai placuta

Inca de cand sunt micuti, baita de seara ii ajuta pe cei mici sa se relaxeze si face parte din ritualul de pregatire pentru somn. In mare lor majoritate, bebelusii sunt incantati de momentele petrecute la baie, apa amintindu-le de timpul petrecut in burtica.

La inceput o testeaza timid, dau din maini si din picioruse, se bucura de masajul dusului si usor usor joaca devine mai energica si jucariile de baie fac timpul petrecut in cadita sau cada si mai placut.

Relaxarea, pe primul plan

Chiar si pe parinti ii poate relaxa baia copiilor mai ales dupa ce acestia sunt deja independenti si se joaca singuri, imaginandu-si aventuri nemaipomenite in cada.

Credits: oli&carol
Credits: oli&carol

Daca esti obosit dupa o zi grea si vrei sa-ti tragi putin sufletul stand jos sau daca trebuie sa raspunzi urgent la un e-mail, poti sa-i propui copilasului o baie, sa-l ajuti sa o pregateasca si sa-i dai jucariile preferate de baie. Apoi te asezi langa el pentru a-l supraveghea si in acelasi timp esti liber sa stai putin linistit, fara a trebui sa-l alergi prin casa.

Foloseste jucarii pentru baita bebelusului

Jucariile pentru baita bebelusului au rolul de a-l ajuta pe acesta sa se acomodeze cu apa si sa isi depaseasca frica de apa. Baita este mult mai placuta pentru copilas atunci cand are in preajma o barcuta sau o ratusca haioasa care pluteste pe apa.

Iata cateva criterii dupa care sa te ghidezi atunci cand alegi jucariile potrivite pentru bebelusului tau:

Care sunt jucariile preferate de baie ale copilului tau?

Probabil ca ai cumparat de-alungul timpului tot felul de animalute plutitoare sau barcute. Ai reusit sa le pastrezi pe aceleasi mai mult de cateva luni? Stim parinti care arunca jucariile de baie ale copilasilor dupa 2-3 luni de folosire deoarece observa ca in interiorul lor se acumuleaza mucegai. Tu ai verificat vreodata?

In general, jucariile pentru baie sunt goale in interior pentru a pluti dar au o valva prin care inca mai intra apa inauntru. Acea apa nu se usuca foarte bine si este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiului.

Opteaza pentru jucarii din cauciuc natural

Pentru o joaca sigura, prietenii nostri de la bebeorganic.ro recomanda jucariile din cauciuc natural, extra sigure pentru cei mici. Ele sunt amuzante, moi si flexible, sunt 100% naturale si sunt sigilate pentru a nu lasa apa sa patrunda in interiorul lor.

Credits: oli&carol
Credits: oli&carol

Sunt potrivite pentru bebelusi, inca de la 3 luni, cand incep sa prinda cu degetele lor tot felul de lucruri si chiar si la 4-5 ani acestia isi vor gasi de lucru cu ratustele, barcutele, masinutele sau animalutele marine cu care vor putea construi povesti palpitante seara de seara.

Vei vedea ca in timp, jucariile de calitate sunt si o investitie mai buna. Nu va fi nevoie sa le arunci dupa o perioada pentru ca se vor pastra curate si sigure pentru cel mic!

Alte sfaturi si trucuri pentru o baita cat mai placuta

  • Asigura-te ca baita bebelusului nu dureaza mai mult de 15-20 de minute;
  • Temperatura apei este foarte importanta pentru confortul, dar si pentru siguranta bebelusului. Daca atunci cand un adult intra in apa care este putin mai calda sau mai rece decat trebuie, corpul sau are tendinta de a se adapta temperaturii. Ei bine, pielea bebelusului este inca foarte sensibila si mai subtire decat cea a unul adult, iar ajustarea naturala la o temperatura potrivita nu este posibila.

Majoritatea specialistilor sustin ca 33 de grade Celsius sunt suficiente ca un bebelus sa se simta confortabil in apa. Daca ti se pare totusi ca apa este cam rece, mai poti adauga apa calda cat temperatura sa ajunga la maximum 36 de grade Celsius. Poti testa apa folosindu-te de incheietura mainii, acolo fiind cea mai sensibila parte a pielii;

  • Temperatura din camera de baie nu trebuie sa fie undeva intre 21 si 25 de grade Celsius, dar niciodata sub 21 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s