Mai ales in timpul verii, este foarte important sa stim cum sa ne hidratam zilnic, in special in cazul celor mici. La Traieste Sanatos cu Simona, iti oferim sfaturi pentru a evita deshidratarea la copii, pentru o vara racoroasa, fara probleme.
In anotimpul calduros, cu totii pierdem mai multe lichide si minerale decat in oricare alt sezon, dintr-un motiv foarte simplu: transpiram. Ca urmare, este normal sa si bem mai mult. Conteaza, insa, cum, ce si cat bem, pentru o hidratare corecta vara.
In primul rand, chiar daca stim „regula de aur”, care spune sa bem 2 litri de apa pe zi, nu inseamna ca este ceva batut in cuie. Nevoia de hidratare difera de la om la om, in functie de varsta, de constitutie si de multi alti factori. Apoi, chiar daca necesarul de apa este de 2 litri, asta nu inseamna ca trebuie sa ii bem pe toti deodata. Important este sa bem lichide constant, pe tot parcursul zilei.
Printre lichidele recomandate in hidratarea de vara, se numara: apa, limonadele, citronadele, ceaiurile verzi, sucurile naturale, supele, ciorbele. Iar cel mai bine este sa bem aceste lichide la temperatura camerei, nu foarte reci.
Mai multe sfaturi despre cum ne hidratam corect vara, in general, si despre cum evitam deshidratarea la copii ne spune dr. Ruxandra Constantina, la Traieste Sanatos cu Simona.
Semne care tradeaza deshidratarea la copii
Atentie mare la copii! Cei mici se deshidrateaza mult mai repede, pentru ca sunt mult mai energici. In plus, cum micutii sunt predispusi la varsaturi si diaree, pentru ca sunt mai sensibili, iar pierd mai multe lichide.
Important este sa nu se ajunga la senzatia de sete, intrucat atunci deja vorbim de o deshidratare. Alte semne care indica deshidratarea la copii sunt: buzele uscate, saliva mai vascoasa, pielea uscata si palida, cantitatea de urina mai mica, starile de nervozitate, lipsa poftei de mancare.