Cum dezvolta copiii intolerante alimentare

Sunt situatii cand prichindelul care, pana de curand, manca orice fara probleme, brusc, nu mai suporta anumite alimente. In aceste cazuri, cel mai probabil, vorbim de niste intolerante alimentare. Cum sunt ele diferite de alergii? De ce apar? Aflam raspunsurile acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Motivul pentru care tot mai multi copii se confrunta cu intolerante alimentare sta in dereglarea florei intestinale. Cand cei mici sunt obositi, stresati sau au o dieta de proasta calitate, isi provoaca un dezechilibru in organism. De multe ori, excesul de zahar este responsabil pentru astfel de probleme.

Ca urmare, alimentele sunt prost digerate si ajung sa fie percepute de sistemul imun ca niste pericole pentru sanatate. Astfel, prin apararea organismului, cei mici ajung sa dezvolte intolerante alimentare la nivelul intregului corp, manifestandu-se in diverse arii prin simptome diferite, precum: oboseala cronica, lipsa de concentrare, dureri articulare, parazitoze.

Vestea buna este ca, daca ne concentram pe reglarea florei intestinale, in cateva luni, aceste intolerante alimentare se vor vindeca.

Despre cum depistezi aceasta problema iti spune dr. Ruxandra Plesea, medic nutritionist, la Traieste Sanatos cu Simona.


Ultimele articole

Un comentariu la „Cum dezvolta copiii intolerante alimentare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s