Cum decurge un program de educatie rutiera pentru copii

Cum decurge un program de educatie rutiera pentru copii

Programele de educatie rutiera pentru copii au devenit tot mai importante, mai ales in metropolele agitate. Cum inca nu exista o astfel de materie in programa scolara, unele institutii de invatamant se indreapta spre asociatii care deruleaza proiecte de educatie rutiera. Despre cum decurge un astfel de program iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

„In fiecare zi, vedem destule accidente in care sunt implicati copiii. Multi nu respecta regulile de circulatie, pentru ca, in primul rand, nu le cunosc”, explica Ion Arseni, coordonatorul proiectului Ora de Educatie Rutiera, Asociatia E.D.I.T.

Cum multi copii, mai ales la varste mici, sunt adusi la scoala si preluati de parinti, cu masina, este normal ca acestia nu au avut ocazia sa invete ce inseamna sa fii pieton, cum trebuie sa se comporte in transportul in comun sau ce presupun semnele de circulatie.

Programul propus de Asociatia E.D.I.T. isi propune sa ii familiarizeze pe elevii de clasele a III-a si a IV-a cu aceste notiuni. Ora de Educatie Rutiera se afla deja la a patra editie si ajunge la 25.000 de elevi din 130 de scoli din Bucuresti, pe parcursul unui an scolar.

Metodologia cursului a fost elaborata de psihologi, in colaborare cu Politia Romana, Casa Corpului Didactic si alte institutii. Prin jocuri si activitati non-formale, elevii afla despre siguranta, despre riscurile de pe strada si despre cum sa se comporte ca pietoni. Mai multe despre acest curs de educatie rutiera pentru copii poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s