Pentru ca gadgeturile au devenit o parte importanta a vietii noastre. Asa este societatea de consum a ultimilor ani. Sa fii in trend si sa ai ultimul gadget devin mai importante decat ceea ce esti. Si acest fel de a trai poate ajunge sa modifice si felul in care relationezi cu copiii.
Te intrebi cum anume? Uneori copilul este si el prezentat ca un gadget. Cu cat stie sa faca mai multe lucruri (are mai multe “functii”), cu atat mai mult iti impresionezi cunoscutii.
Exista, din fericire, o multitudine de cursuri si ateliere. Pentru copii de toate varstele. De la bebelusi la adolescenti. În cele mai diverse domenii – sport, limbi straine, teatru, arte plastice, muzica, dezvoltare personala, comunicare si multe altele. Sunt excelente pentru dezvoltarea abilitatilor si talentelor copiilor.
Dar stii cum iti umpli cosul la supermarket cu produse la super-oferta? Cateodata ajungi sa faci exces si la cantitatea de activitati extrascolare in care iti implici copilul. Luni are pian, marti karate, miercuri creativitate, joi engleza, vineri teatru, sambata desen. Si mai strecori si o meditatie la matematica duminica; toate acestea pe langa programul scolar. Care este mult mai incarcat decat cel pe care l-ai parcurs tu. Esti in permanenta goana ca nu cumva sa iti privezi copiii de vreo sansa, incat cei mici ajung sa fie suprasolicitati de mici.
Si nu mai au timp pentru a se juca liber. Nu mai ajung sa se bucure de anii copilariei. Cei fara griji si probleme la care visezi si tu cateodata. Pot sa fie suprasolicitati. Cum iti poti da seama usor? Îmbolnaviri dese, stres, frica de esec si multe altele.
De aceea te invit sa iesi din rolul de spectator in relatia cu copiii si sa va jucati: sa va alergati prin parc de-a “v-ati ascunselea”; tot vrei sa faci mai multa miscare… Sa faceti o bataie cu perne duminica dimineata; sa va deghizati si sa transformati sufrageria in scena… Si, pe langa timp placut impreuna, da-i suficient timp de joaca libera si aer curat.
Autor articol: Cati Calin, trainer si consultant in comunicare relationala la Centrul AmaneSer / facebook / amaneser@amaneser.ro / 021/327.54.45 / 0723.396.368