Copiii crescuti de mamici in primul an de viata ajung descurcareti

Mamicile sunt responsabile de reusita copiilor, arata o ampla cercetare desfasurata de-a lungul a cincizeci de ani.

Astfel, daca mamicile revin in primul an de la nasterea copilului la job, sansele ca micutul lor sa fie un elev-problema sunt ridicate. Pe de alta parte, cu cat o proaspata mamica isi amana reintoarcerea la serviciu, cu atat ii cresc sansele bebelusului de a avea rezultate mai bune atunci cand va merge la scoala, scrie Daily Mail, citat de Gandul.

Potrivit cercetarii, impactul a variat dramatic in functie de clasa sociala careia ii apartin femeile, sau daca a fost vorba de familii monaparentale sau nu. Astfel, copiii apartinand clasei de mijloc sau provenind din familii cu doi parinti sunt afectati negativ comparativ cu cei din clasa de jos ori cu cei care au un singur parinte.

Copiii ai caror parinti aveau venituri medii sau superioare s-au dovedit a fi mai sensibili la absenta mamei din viata lor in primii ani.

Cercetarea releva ca acestia obtineau la scoala note mai mici, in special daca mamicile lor reveneau la job in primii trei ani de la nasterea copiilor.

Realizatorii studiului au si o explicatie – in familiile instarite, beneficiile financiare obtinute in urma reintoarcerii mamei in camplul muncii sunt reduse comparativ cu efectele negative pe care reincadrarea profesionala o are asupra copilului. Si asta se traduce prin performante scolare modeste, lipsa ingrijirii materne si alegerea unor suplinitori de multe ori nepotriviti.

Copiii ar putea avea beneficii pe termen lung daca mamele stau cu ei acasa in primul an de viata. Daca ele se intorc la munca cand copilul lor are 2 sau respectiv 3 ani, randamentul copilului va fi unul pozitiv. Si lucrul cu norma intreaga in primii ani de viata ai copilului prezinta riscuri, mai scrie Daily Mail.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s