Tehnologia avanseaza intr-un ritm atat de rapid, incat devine imposibil sa estimam ce industrii si ce meserii vor exista peste 10 ani de zile. Cum mai putem sti, in acest caz, pentru ce viitor sa ne pregatim copiii? Mai mult, cum ne putem asigura ca partenerii nostri in educatie – profesorii – sunt la curent cu aceste tendinte si actioneaza conform lor?
Aceste intrebari au fost adresate si de catre fondatorii SuperTeach – un program national adresat profesorilor din Romania, menit sa-i ajute pe acestia sa dezvolte potentialul din fiecare copil.
Concluzia este ca modalitatea de a-i pregati pe cei mici pentru viitor este de a le dezvolta un set unic de abilitati, care-i va ajuta sa se adapteze mai usor unor scenarii imprevizibile. Astfel, copiii au nevoie sa-si dezvolte empatia, creativitatea, flexibilitatea si spiritul colaborativ – capacitatea de a lucra in echipa.
In conditiile in care sistemul educational actual este bazat mai degraba pe predarea si acumularea de informatii, decat pe dezvoltarea unor relatii sanatoase si a unor abilitati de comunicare esentiale, a devenit evident ca este necesar sa existe, in primul rand, o schimbare de mentalitate in randul celor implicati in procesul educational.
Initiatorii SuperTeach si-au dorit astfel sa-i inspire pe profesorii care doresc sa actualizeze sistemul educational romanesc prin propriile actiuni si initiative. Astfel au luat nastere conferinte in marile orase ale tarii, cu misiunea de a crea comunitati de profesori care pot schimba sistemul educational din interior.
Ce beneficii au profesorii care vin la o Conferinta SuperTeach?
Conferintele SuperTeach sunt deschise atat profesorilor, cat si altor persoane interesate de felul in care se face educatia in Romania – inclusiv parinti.
In cadrul acestora, sunt invitati antreprenori, specialisti in educatie si oameni de business care impartasesc din experienta lor. Dascalii au, totodata, ocazia de a participa la ateliere practice unde pot descoperi metode creative de predare, dar si modalitati diferite prin care pot relationa cu copiii la clasa.
Avantajele pentru profesori nu se opresc insa la cele din cadrul conferintei. Ulterior evenimentului, acestia au sansa de a fi selectati pentru participarea la programul de formare Mentalitatea Deschisa in Educatie, curs creat de Institutul Arbinger, lider global in schimbarea mentalitatii si sustinut de Institutul Dezvoltarii Personale. Acesta este oferit in mod gratuit profesorilor selectati.
Mai mult decat atat, profesorii se pot inscrie ulterior si la programul de formare de formatori, devenind astfel lideri la nivelul comunitatii lor si facilitand implementarea mentalitatii deschise in educatie in cat mai multe scoli.
Cum se fac inscrierile la o Conferinta SuperTeach?
Urmatoarele conferinte vor avea loc in Oradea, Bacau si Resita.
Cei interesati pot afla ce locuri mai sunt disponibile accesand site-ul proiectului, superteach.ro, sau trimitand un mesaj pe pagina de Facebook SuperTeach!