Conferinta Pas cu Pas la Cluj-Napoca, pe 5 si 6 octombrie

De cand vine copilul pe lume suntem prezenti la fiecare pas pe care il face si la fiecare etapa prin care trece. La nivel de dezvoltare fizica stim la ce sa ne asteptam, mai ales in primul an de viata, dar la nivel de crestere emotionala si cognitiva lucrurile sunt mai complexe. De multe ori ne trezim nepregatiti in fata provocarilor pe care ni le propun copiii nostri. Cateodata lucrurile sunt atat de intense, incat nu realizam ca deja copilul este intr-o etapa noua si are necesitati de relationare diferite. Asta ne pune in dificultate si poate ridica la fileu multe frustrari, facand din noi parinti nefericiti sau epuizati de aceasta relationare, ajungand sa chestionam chiar abilitatile noastre parintesti.

In acelasi timp, fiecare cuplu trece prin diverse etape; aparitia unui copil poate aduce multa bucurie in viata cuplului, dar poate in acelasi timp sa zdruncine ceea ce anterior era o relatie solida. In relatie cu copilul ajungem sa ne descoperim pe noi, ne lovim de limitele noastre, de temerile, nevoile, sperantele si asteptarile noastre, pe care ajungem treptat sa le proiectam asupra copiilor.

Despre toate aceste provocari ale vietii de parinti se va discuta pe 5 si 6 octombrie la conferinta Pas cu Pas, organizata la Hotel DoubleTree by Hilton din Cluj-Napoca.

Conferinta are invitati specialisti precum Adriana Boros, Raluca Anton, Alexandru Caruntu, Ana Stefanescu, Alexandra Ilies, Adriana Candea, care le vor vorbi parintilor despre:

  • etapele pe care le traverseaza cuplul pe masura ce copilul creste, provocarile care apar pe parcurs si cum putem trece peste ele.
  • etapele de dezvoltare a copiilor (0-7 ani, 7-14 ani), nevoile lor in fiecare perioada si cum putem raspunde acestor nevoi.
  • nevoile adolescentilor, transformarile prin care trec (12-18 ani) si cum putem dezvolta o relatie bazata pe incredere, respect si cooperare cu ei.
  • rolul tatilor in dezvoltarea copiilor si importanta implicarii lor prin iubire si joaca.
  • diversificarea, cantitati si preferinte alimentare, puterea exemplului si apetitul selectiv sau refuzul alimentar.
  • dezvoltarea limbajului la copii, stimularea lui si intarzierile de limbaj.

Detalii despre inscriere si programul conferintei gasesti pe www.oamenimicisimari.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s