Conferinta Copilaria mica - O mare sansa!

Conferinta Copilaria mica – O mare sansa!

Asociatia de Educatie Parentala Leaganul Vietii si Dunstan Baby Language continua seria conferintelor dedicate parintilor si specialistilor, prin evenimentul  Copilaria mica – O mare sansa, ce va strange parinti, viitori parinti, educatori, psihologi, pe 16 iunie, in Studioul Horia Bernea al Muzeului Taranului Roman.

Pe parcursul a 6 ore, Prof. Univ. Dr.  Ana Muntean, autor a peste 10 carti si publicatii de specialitate, cercetator, psiholog pentru copii, una dintre cele mai importante figuri in domeniul Psihologiei dezvoltarii umane si al Atasamentului parinte-copil la nivel european si printre putinii experti in acest domeniu din tara noastra, va prezenta publicului informatii esentiale despre dezvoltarea cognitiva si socio-emotionala a copilului  de varsta mica si a prescolarului ( 0 si 6 ani).

Fiecare copil se  naste cu un potential de a se adapta lumii in care vine, iar ceea ce se intampla cu acest potential depinde de ceea ce lumea si  parintii, in primul rand, ii ofera.

Ana Muntean este cea care ne va purta printre provocarile Copilariei ghidandu-ne catre modul corect si bun prin care, noi, adultii ne raportam si jucam un rol determinant in viata unui copil urmarind urmatoarele teme de discutie:

Nou-nascutul, sistem sensibil, emotional si care invata
  • Dezvoltarea intrauterina
  • Putem vorbi despre o psihologie a fatului?
  • Momentul nasterii si spaimele lui. Nevoia de servicii prietenoase pentru mama si nou nascut.
Copilaria mica (0- 3 ani ; 3-6 ani) prima mare sansa in viata
  • Dezvoltarea cognitiva (dupa Piaget)
  • Dezvoltarea socio-emotionala: cateva notiuni privind dezvoltarea si functionarea atasamentului
  • Functiile parintelui, ale familiei in raport cu copilul.

Acest curs este deopotriva adresat parintilor\viitorilor parinti\bonelor\ bunicilor, dar si educatorilor\invatatorilor si specialistilor direct implicati in procesul de dezvoltare al unor copii cu atasament securizant.

Importanta pe care o are ingrijirea primita de copil in primii ani de viata, pentru sanatatea psihica si dezvoltarea sanatoasa, incepe sa fie constientizata din ce in ce mai mult atat de catre parinti cat si de specialisti.
Copilul este influentat puternic de ceea ce primeste de la parinte, o data prin ceea ce-i transmite parintele genetic, si apoi prin alegerile pe care parintele le face pentru copil.

Parintele, dar si familia extinsa, comunitatea, colectivul, cercul de prieteni, mediul, toate reprezinta  factori importanti de influenta asupra copilului.

Detalii si inscrieri: 
http://www.leaganulvietii.ro/copilaria-mica-o-mare-sansa/
https://www.facebook.com/events/2072794313009587/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s